Emilio Botin kwam uit een echte bankiersfamilie. Hij stond sinds 1986 aan het roer van Banco Santander. Naast zijn vader gaf ook zijn grootvader leiding aan de bank. Zijn overgrootvader was in 1857 een van de stichters.

Onder Emilio Botin maakte het concern, mede door de vele overnames, een stevige groei door. Banco Santander groeide onder zijn bewind van de zesde bank van Spanje tot de tweede bank, naar marktwaarde, van de eurozone. Onder meer was Banco Santander, samen met het toenmalige Fortis, in 2007 betrokken bij de overname van de Nederlandse bank ABN Amro.

Botin gaf sinds de start van zijn voorzitterschap meer dan 54 miljard euro uit aan overnames. In tegenstelling tot vele andere Spaanse banken, bleef Banco Santander onder zijn bewind overeind tijdens de financiële en economische crisis. Botin vervulde bij Banco Santander de rol van voorzitter. De dagelijkse leiding is in handen van Javier Romano.

Het bestuur van Banco Santander komt later op de dag bijeen om over de opvolging van de overleden voorzitter te praten. Zijn oudste dochter Ana Patricia Botin, die momenteel de leiding heeft over de Britse tak van de bank, lijkt de belangrijkste gegadigde om haar vader op te volgen.

Botin zat sinds 1960 in de raad van bestuur van de grootbank. In 1977 werd hij CEO. Hij was getrouwd en vader van zes kinderen.

Emilio Botin kwam uit een echte bankiersfamilie. Hij stond sinds 1986 aan het roer van Banco Santander. Naast zijn vader gaf ook zijn grootvader leiding aan de bank. Zijn overgrootvader was in 1857 een van de stichters. Onder Emilio Botin maakte het concern, mede door de vele overnames, een stevige groei door. Banco Santander groeide onder zijn bewind van de zesde bank van Spanje tot de tweede bank, naar marktwaarde, van de eurozone. Onder meer was Banco Santander, samen met het toenmalige Fortis, in 2007 betrokken bij de overname van de Nederlandse bank ABN Amro.Botin gaf sinds de start van zijn voorzitterschap meer dan 54 miljard euro uit aan overnames. In tegenstelling tot vele andere Spaanse banken, bleef Banco Santander onder zijn bewind overeind tijdens de financiële en economische crisis. Botin vervulde bij Banco Santander de rol van voorzitter. De dagelijkse leiding is in handen van Javier Romano. Het bestuur van Banco Santander komt later op de dag bijeen om over de opvolging van de overleden voorzitter te praten. Zijn oudste dochter Ana Patricia Botin, die momenteel de leiding heeft over de Britse tak van de bank, lijkt de belangrijkste gegadigde om haar vader op te volgen. Botin zat sinds 1960 in de raad van bestuur van de grootbank. In 1977 werd hij CEO. Hij was getrouwd en vader van zes kinderen.