Thomas Piketty gaat meewerken aan een onderzoek van het nieuw opgerichte International Inequalities Institute, meldt de prestigieuze Britse universiteit. De econoom was eerder al verbonden met de London School of Economics, want hij was er doctoraatsstudent en nam onlangs nog deel aan de eerste conferentie van het International Inequalities Institute.

"Het baanbrekende boek van professor Piketty, 'Kapitaal in de 21ste eeuw', is van wereldwijd belang geweest om het debat over ongelijkheid in de wereld vorm te geven", zegt de Londense universiteit in een persbericht.

Bij ons is de Londen School of Economics vooral bekend, omdat de Belgische professor Paul De Grauwe ermee verbonden is.

Groeiende kloof tussen arm en rijk

Het International Inequalities Institute (III) werd eerder dit jaar opgestart om uit te vlooien waarom de ongelijkheid wereldwijd is toegenomen, en middelen te ontwikkelen om te anticiperen op de groeiende kloof tussen arm en rijk.

Het onderzoek van het nieuw Londense Instituut sluit dus aan bij Piketty's boek 'Le capital au XXI siècle', waarin de auteur stelt dat het vermogen sneller rendeert dan de economie kan groeien. De werkende mens moet het dus altijd afleggen tegen de rijke, luidt het in zijn boek.

"Ik ben blij om te kunnen meewerken aan het nieuwe 'International Inequalities Institute' van de LSE," zei Piketty in een reactie aan de pers. "Toenemende ongelijkheid is één van de grote uitdagingen van onze tijd, die we dringend moeten aanpakken. We hebben een unieke kans om aan de London School of Economics een dynamisch en spannend interdisciplinair centrum te ontwikkelen, dat er werkelijk toe kan bijdragen om de oorzaken en gevolgen van ongelijkheid beter te begrijpen," aldus Piketty. (Belga/The Guardian/BO)

Bekijk hieronder de toelichting die Piketty in juni vorig jaar aan de LSE gaf bij zijn boek ' Capital in the Twenty-First Century'

Thomas Piketty gaat meewerken aan een onderzoek van het nieuw opgerichte International Inequalities Institute, meldt de prestigieuze Britse universiteit. De econoom was eerder al verbonden met de London School of Economics, want hij was er doctoraatsstudent en nam onlangs nog deel aan de eerste conferentie van het International Inequalities Institute. "Het baanbrekende boek van professor Piketty, 'Kapitaal in de 21ste eeuw', is van wereldwijd belang geweest om het debat over ongelijkheid in de wereld vorm te geven", zegt de Londense universiteit in een persbericht. Bij ons is de Londen School of Economics vooral bekend, omdat de Belgische professor Paul De Grauwe ermee verbonden is.Het International Inequalities Institute (III) werd eerder dit jaar opgestart om uit te vlooien waarom de ongelijkheid wereldwijd is toegenomen, en middelen te ontwikkelen om te anticiperen op de groeiende kloof tussen arm en rijk.Het onderzoek van het nieuw Londense Instituut sluit dus aan bij Piketty's boek 'Le capital au XXI siècle', waarin de auteur stelt dat het vermogen sneller rendeert dan de economie kan groeien. De werkende mens moet het dus altijd afleggen tegen de rijke, luidt het in zijn boek. "Ik ben blij om te kunnen meewerken aan het nieuwe 'International Inequalities Institute' van de LSE," zei Piketty in een reactie aan de pers. "Toenemende ongelijkheid is één van de grote uitdagingen van onze tijd, die we dringend moeten aanpakken. We hebben een unieke kans om aan de London School of Economics een dynamisch en spannend interdisciplinair centrum te ontwikkelen, dat er werkelijk toe kan bijdragen om de oorzaken en gevolgen van ongelijkheid beter te begrijpen," aldus Piketty. (Belga/The Guardian/BO)