Jan Huyghebaert, die in april 2011 66 jaar wordt, zet op 1 oktober een punt achter zijn mandaat als voorzitter van de raad van bestuur van de KBC Groep, KBC Bank en KBC Verzekeringen. Hij was gedurende 26 jaar voorzitter van respectievelijk Kredietbank, Almanij en KBC Groep. Huyghebaert stond sinds 2005 aan het hoofd van het bestuur van de KBC Groep.

Thomas Leysen zal tijdens de algemene vergadering van 28 april worden voorgedragen als de opvolger van Huygebaert. Zijn benoeming zal ook formeel ter goedkeuring worden voorgelegd aan de Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen (CBFA). Leysen zou dan vanaf 1 oktober voorzitter worden.

De vijftigjarige Leysen is sinds 2008 voorzitter van de raad van bestuur bij Umicore, nadat hij er jarenlang de functie van gedelegeerd bestuurder had uitgeoefend. Hij is ook voorzitter van mediagroep Corelio, zetelt in het bestuur van het onderzoekscentrum voor micro-elektronica IMEC, is lid van de raad van toezicht van de Duitse bank Metzler, en lid van de raden van bestuur van de Compagnie Maritime Belge (CMB), Etex Group en UCB.

"Het ligt in de bedoeling van de heer Leysen om deze laatste bestuursmandaten geleidelijk af te bouwen teneinde zich volop te concentreren op zijn voorzitterschap bij KBC, Umicore en Corelio", luidde het donderdag. In april 2011 loopt ook zijn mandaat af als voorzitter van werkgeversorganisatie VBO.

Jan Huyghebaert, die in april 2011 66 jaar wordt, zet op 1 oktober een punt achter zijn mandaat als voorzitter van de raad van bestuur van de KBC Groep, KBC Bank en KBC Verzekeringen. Hij was gedurende 26 jaar voorzitter van respectievelijk Kredietbank, Almanij en KBC Groep. Huyghebaert stond sinds 2005 aan het hoofd van het bestuur van de KBC Groep.Thomas Leysen zal tijdens de algemene vergadering van 28 april worden voorgedragen als de opvolger van Huygebaert. Zijn benoeming zal ook formeel ter goedkeuring worden voorgelegd aan de Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen (CBFA). Leysen zou dan vanaf 1 oktober voorzitter worden. De vijftigjarige Leysen is sinds 2008 voorzitter van de raad van bestuur bij Umicore, nadat hij er jarenlang de functie van gedelegeerd bestuurder had uitgeoefend. Hij is ook voorzitter van mediagroep Corelio, zetelt in het bestuur van het onderzoekscentrum voor micro-elektronica IMEC, is lid van de raad van toezicht van de Duitse bank Metzler, en lid van de raden van bestuur van de Compagnie Maritime Belge (CMB), Etex Group en UCB. "Het ligt in de bedoeling van de heer Leysen om deze laatste bestuursmandaten geleidelijk af te bouwen teneinde zich volop te concentreren op zijn voorzitterschap bij KBC, Umicore en Corelio", luidde het donderdag. In april 2011 loopt ook zijn mandaat af als voorzitter van werkgeversorganisatie VBO.