"In wezen gaat de oproep verder", zegt Anja Oto-Kellens van de BJA. "Alle financiële of andere hulp van wie dan ook is welkom. We kregen de voorbije dagen al veel spontane vragen. Bovendien hebben verschillende leden, waaronder Toyota België en Daikin België, meteen initiatieven genomen om het moederland te helpen."

Umicore, het bedrijf van Thomas Leysen, geeft het goede voorbeeld en heeft 15.000 euro gestort op rekening van de BJA. Werknemers kunnen bijdragen schenken voor de zusterbedrijven in Japan. Het heeft daar twee fabrieken en een derde in aanbouw.

De BJA organiseert morgen een bijzondere bijeenkomst met één agendapunt: nagaan wat er van hieruit kan gedaan worden. De Belgium-Japan Association & Chamber of Commerce heeft zich voorgenomen om als postbus dienst te doen voor alle financiële giften. Na overleg met de Belgische ambassade in Tokio wordt al het geld unilateraal doorgestort op rekening van het Internationale Rode Kruis.

KC

"In wezen gaat de oproep verder", zegt Anja Oto-Kellens van de BJA. "Alle financiële of andere hulp van wie dan ook is welkom. We kregen de voorbije dagen al veel spontane vragen. Bovendien hebben verschillende leden, waaronder Toyota België en Daikin België, meteen initiatieven genomen om het moederland te helpen." Umicore, het bedrijf van Thomas Leysen, geeft het goede voorbeeld en heeft 15.000 euro gestort op rekening van de BJA. Werknemers kunnen bijdragen schenken voor de zusterbedrijven in Japan. Het heeft daar twee fabrieken en een derde in aanbouw. De BJA organiseert morgen een bijzondere bijeenkomst met één agendapunt: nagaan wat er van hieruit kan gedaan worden. De Belgium-Japan Association & Chamber of Commerce heeft zich voorgenomen om als postbus dienst te doen voor alle financiële giften. Na overleg met de Belgische ambassade in Tokio wordt al het geld unilateraal doorgestort op rekening van het Internationale Rode Kruis. KC