"Thomas Leysen is de ideale voorzitter van de raad van bestuur van KBC Groep", vindt Frank Arts, bestuurder bij Ageas. "Thomas weet dat de banken nog altijd extreem moeilijke toestanden beleven, maar hij zal nooit panikeren in moeilijke situaties. Dan wordt hij net rustiger, kalmer". De aanstelling van Thomas Leysen wordt door diverse waarnemers een verrassing genoemd, want hij heeft een verleden als industrieel.

In een uitvoerig portret brengt Trends deze week "The Leysen Company" in kaart. Na de verdwijning van de voorgrond van André Leysen, "de belangrijkste Vlaamse ondernemer van de vorige eeuw", staan vooral de twee zonen Christian (onder meer de logistieke groep Ahlers) en Thomas (onder meer voorzitter van de raad van bestuur van Umicore) in de schijnwerpers.

Trends brengt tevens het familiale vermogen in kaart. Misschien verrassend. De familie Leysen is miljardair in Belgische frank, niet in euro. Er is evenmin een overkoepelende familiale holding. Vader André verdeelde het vermogen over zijn vier kinderen. Die konden het fortuin verder aandikken.

Het volledige dossier 'The Leysen Company' leest U in Trends van deze week.

Wolfgang Riepl

"Thomas Leysen is de ideale voorzitter van de raad van bestuur van KBC Groep", vindt Frank Arts, bestuurder bij Ageas. "Thomas weet dat de banken nog altijd extreem moeilijke toestanden beleven, maar hij zal nooit panikeren in moeilijke situaties. Dan wordt hij net rustiger, kalmer". De aanstelling van Thomas Leysen wordt door diverse waarnemers een verrassing genoemd, want hij heeft een verleden als industrieel. In een uitvoerig portret brengt Trends deze week "The Leysen Company" in kaart. Na de verdwijning van de voorgrond van André Leysen, "de belangrijkste Vlaamse ondernemer van de vorige eeuw", staan vooral de twee zonen Christian (onder meer de logistieke groep Ahlers) en Thomas (onder meer voorzitter van de raad van bestuur van Umicore) in de schijnwerpers. Trends brengt tevens het familiale vermogen in kaart. Misschien verrassend. De familie Leysen is miljardair in Belgische frank, niet in euro. Er is evenmin een overkoepelende familiale holding. Vader André verdeelde het vermogen over zijn vier kinderen. Die konden het fortuin verder aandikken. Het volledige dossier 'The Leysen Company' leest U in Trends van deze week.Wolfgang Riepl