Stephen Lernout, zoon van Jo Lernout (ex L&H) , heeft met zijn bedrijf MiiTech een prestigieuze technologieprijs gewonnen op de HR Technology Europe Conference in Amsterdam. MiiaTech begeeft zich met het programma "Goldfish" op de markt van de Human Ressources (HR) en maakt het mogelijk om dankzij intelligente software snel de zogenaamd ideale kandidaat te selecteren. De bedoeling is altijd om vraag (van de bedrijven) en aanbod vanuit de markt (de sollicitanten) snel met elkaar te "matchen" zodat in één "klik" de juiste man of de juiste vrouw gevonden wordt voor die ene job. De "knipoog" naar het vroegere Lernout & Hauspie (L&H) is niet ver weg, want de zoektocht is taalonafhankelijk.

Stephen Lernout was bijna tien jaar en op hoog niveau actief in de horeca, maar zijn passie voor ICT -allicht ingegeven door zijn vader- was nooit verg weg. In 2007 lanceerde hij Firbeclub.com, een betalende club voor gastronomen, maar zonder veel succes.

Zijn nieuwste initiatief kan blijkbaar op bijzonder veel erkenning rekenen. Naar eigen zeggen van Stephen Lernout, doet de familienaam in eigen land nog altijd veel deuren dicht, terwijl dat in het buitenland eerder deuren opent. MiiaTech heeft zijn operationele hoofdkwartier in Brussel terwijl de holding gevestigd is in Hong Kong. He bedrijf werkt met een vijftiental mensen en kon naar eigen zeggen "een paar miljoen euro" ophalen. Stephen Lernout hoopt dat 2012 het jaar van de grote doorbraak wordt. (KC)

Stephen Lernout, zoon van Jo Lernout (ex L&H) , heeft met zijn bedrijf MiiTech een prestigieuze technologieprijs gewonnen op de HR Technology Europe Conference in Amsterdam. MiiaTech begeeft zich met het programma "Goldfish" op de markt van de Human Ressources (HR) en maakt het mogelijk om dankzij intelligente software snel de zogenaamd ideale kandidaat te selecteren. De bedoeling is altijd om vraag (van de bedrijven) en aanbod vanuit de markt (de sollicitanten) snel met elkaar te "matchen" zodat in één "klik" de juiste man of de juiste vrouw gevonden wordt voor die ene job. De "knipoog" naar het vroegere Lernout & Hauspie (L&H) is niet ver weg, want de zoektocht is taalonafhankelijk. Stephen Lernout was bijna tien jaar en op hoog niveau actief in de horeca, maar zijn passie voor ICT -allicht ingegeven door zijn vader- was nooit verg weg. In 2007 lanceerde hij Firbeclub.com, een betalende club voor gastronomen, maar zonder veel succes. Zijn nieuwste initiatief kan blijkbaar op bijzonder veel erkenning rekenen. Naar eigen zeggen van Stephen Lernout, doet de familienaam in eigen land nog altijd veel deuren dicht, terwijl dat in het buitenland eerder deuren opent. MiiaTech heeft zijn operationele hoofdkwartier in Brussel terwijl de holding gevestigd is in Hong Kong. He bedrijf werkt met een vijftiental mensen en kon naar eigen zeggen "een paar miljoen euro" ophalen. Stephen Lernout hoopt dat 2012 het jaar van de grote doorbraak wordt. (KC)