Na een lange selectieprocedure wordt Stephan Adriaenssens de nieuwe topman van Voka West-Vaanderen. Hij volgt Hans Maertens op.

De economist en Kortrijkzaan Stephan Adriaenssens (54) was het grootste deel van zijn professionele loopbaan aan de slag in het ondernemersleven. Eerst een tijdlang en in een managementfunctie bij de West-Vlaamse kmo Moerman, vanaf 2001 bij Traficon, het IT-bedrijf van Jo Versaevel. Na de verkoop van Traficon aan Amerikaanse investeerders, zocht hij een nieuwe uitdaging. Hij was de voorbije maanden aan de slag bij de start-up Smappee van CEO Stefan Grosjean.

Stephan Adriaenssens staat bekend voor zijn no-nonsenseaanpak en dynamisme. Hij was in de jaren tachtig al stafmedewerker bij Voka West-Vlaanderen, toen nog in tandem met Jo Libeer. Hij is bestuurder bij Debelux en het West-Vlaamse Innovatiecentrum. Hij is ook handelsrechter aan de Rechtbank van Koophandel te Kortrijk.

Voor Adriaenssens is de nieuwe functie van directeur-generaal een terugkeer naar zijn eerste werkgever. "Dit voelt aan als thuiskomen", zegt Adriaenssens. "Ik hoop en heb de sterke wil om vanuit een brede ondernemingservaring de bedrijfsleiders en ondernemingen met mijn kennis te kunnen ondersteunen, begeleiden en bijstaan in de uitbouw en ontwikkeling van de West-Vlaamse economie."

Karel Cambien

Na een lange selectieprocedure wordt Stephan Adriaenssens de nieuwe topman van Voka West-Vaanderen. Hij volgt Hans Maertens op. De economist en Kortrijkzaan Stephan Adriaenssens (54) was het grootste deel van zijn professionele loopbaan aan de slag in het ondernemersleven. Eerst een tijdlang en in een managementfunctie bij de West-Vlaamse kmo Moerman, vanaf 2001 bij Traficon, het IT-bedrijf van Jo Versaevel. Na de verkoop van Traficon aan Amerikaanse investeerders, zocht hij een nieuwe uitdaging. Hij was de voorbije maanden aan de slag bij de start-up Smappee van CEO Stefan Grosjean.Stephan Adriaenssens staat bekend voor zijn no-nonsenseaanpak en dynamisme. Hij was in de jaren tachtig al stafmedewerker bij Voka West-Vlaanderen, toen nog in tandem met Jo Libeer. Hij is bestuurder bij Debelux en het West-Vlaamse Innovatiecentrum. Hij is ook handelsrechter aan de Rechtbank van Koophandel te Kortrijk. Voor Adriaenssens is de nieuwe functie van directeur-generaal een terugkeer naar zijn eerste werkgever. "Dit voelt aan als thuiskomen", zegt Adriaenssens. "Ik hoop en heb de sterke wil om vanuit een brede ondernemingservaring de bedrijfsleiders en ondernemingen met mijn kennis te kunnen ondersteunen, begeleiden en bijstaan in de uitbouw en ontwikkeling van de West-Vlaamse economie."Karel Cambien