De werkloosheid in de 19 eurolanden daalde in september naar 10,8 procent van de beroepsbevolking, tegenovr 10,9 procent in augustus.

In september 2014 bedroeg het werkloosheidspercentage in de euroeone nog 11,5 procent. Duitsland noteert het laagste werkloosheidspercentage, met aomper 4,5 procent van de beroepsbevolking die officieel zonder werk zit.

Voor België staat een werkloosheidsgraad van 8,7 procent in de tabellen.

In Griekenland en Spanje is de situatie op de arbeidsmarkt nog altijd veruit het slechtst, maar de werkloosheid is daar het afgelopen jaar wel gedaald.

In Spanje zakte de werkloosheid vorige maand naar 21,6 procent, tegen 24 procent een jaar eerder. In Griekenland is nu een kwart van de beroepsbevolking werkloos, tegen 26 procent in de zomer van 2014.

Voor de hele Europese Unie kwam de werkloosheidsgraad vorige maand uit op 9,3 procent, tegen 9,4 procent in augustus. (Belga/BO)

De werkloosheid in de 19 eurolanden daalde in september naar 10,8 procent van de beroepsbevolking, tegenovr 10,9 procent in augustus. In september 2014 bedroeg het werkloosheidspercentage in de euroeone nog 11,5 procent. Duitsland noteert het laagste werkloosheidspercentage, met aomper 4,5 procent van de beroepsbevolking die officieel zonder werk zit. Voor België staat een werkloosheidsgraad van 8,7 procent in de tabellen. In Griekenland en Spanje is de situatie op de arbeidsmarkt nog altijd veruit het slechtst, maar de werkloosheid is daar het afgelopen jaar wel gedaald. In Spanje zakte de werkloosheid vorige maand naar 21,6 procent, tegen 24 procent een jaar eerder. In Griekenland is nu een kwart van de beroepsbevolking werkloos, tegen 26 procent in de zomer van 2014. Voor de hele Europese Unie kwam de werkloosheidsgraad vorige maand uit op 9,3 procent, tegen 9,4 procent in augustus. (Belga/BO)