In Duitsland ligt de tewerkstellingsgraad van vrouwen steeds verder boven het Europees gemiddelde. Dat meldt de krant Bild op basis van een rapport van het Duitse instituut voor Economisch Onderzoek (IW).

Het IW berekende dat in 2011 71,8 procent van de vrouwen tussen 15 en 64 jaar actief was in het arbeidscircuit. Dat is bijna drie op de vier. In Europa ligt de gemiddelde tewerkstellingsgraad voor vrouwen op 64,9 procent.

Het Duitse gemiddelde ligt niet alleen boven het gemiddelde van Europa (64 procent), het aantal werkende vrouwen in de grootste economie van de eurozone stijgt bovendien sneller dan in de buurlanden.

In 2000 waren volgens IW in Duitsland nog 63 procent van de vrouwen aan het werk, tegenover een Europees gemiddelde van 60,1 procent.

Wat de vrouwelijke participatiegraad betreft, moet Duitsland enkel drie Scandinavische landen voor zich dulden. In Zweden, Finland en Denemarken is een nog groter deel van de vrouwen actief.

In Denemarken steeg het aantal werkende vrouwen in de periode tussen 2000 en 2011 slechts licht van 75, 9 tot 76,1 procent. In Zweden was er een toename van 73,4 tot 77,7 procent. In Finland daalde het aandeel van vrouwen op de arbeidsmarkt in tien jaar van 74 tot 72,7 procent.

Het IW-rapport wordt maandag officieel bekendgemaakt. (BO/AFP)

In Duitsland ligt de tewerkstellingsgraad van vrouwen steeds verder boven het Europees gemiddelde. Dat meldt de krant Bild op basis van een rapport van het Duitse instituut voor Economisch Onderzoek (IW). Het IW berekende dat in 2011 71,8 procent van de vrouwen tussen 15 en 64 jaar actief was in het arbeidscircuit. Dat is bijna drie op de vier. In Europa ligt de gemiddelde tewerkstellingsgraad voor vrouwen op 64,9 procent.Het Duitse gemiddelde ligt niet alleen boven het gemiddelde van Europa (64 procent), het aantal werkende vrouwen in de grootste economie van de eurozone stijgt bovendien sneller dan in de buurlanden.In 2000 waren volgens IW in Duitsland nog 63 procent van de vrouwen aan het werk, tegenover een Europees gemiddelde van 60,1 procent. Wat de vrouwelijke participatiegraad betreft, moet Duitsland enkel drie Scandinavische landen voor zich dulden. In Zweden, Finland en Denemarken is een nog groter deel van de vrouwen actief.In Denemarken steeg het aantal werkende vrouwen in de periode tussen 2000 en 2011 slechts licht van 75, 9 tot 76,1 procent. In Zweden was er een toename van 73,4 tot 77,7 procent. In Finland daalde het aandeel van vrouwen op de arbeidsmarkt in tien jaar van 74 tot 72,7 procent. Het IW-rapport wordt maandag officieel bekendgemaakt. (BO/AFP)