De toenemende werkloosheid in het noodlijdende Spanje lijkt - voorlopig - afgeremd. Dat blijkt uit ci!jfers van het ministerie van Arbeid.

Het aantal registreerde werklozen in Spanje is in april gedaald onder de grens van vijf miljoen. De vierde economie van de eurozone noteerde in april 46.050 werklozen minder dan in maart. Dat stemt overeen met een lichte daling van -0,91 procent.

Eind maart was het werkloosheidspercentage in Spanje opgelopen tot een record van 27,16 procent.

Ondanks de lichte terugval van de werkloosheid telt Spanje nog steeds 4,9 miljoen geregistreerde werklozen.

Overigens moeten de cijfers van het ministerie van Arbeid wat gerelativeerd worden. De terugval van de werkloosheid is namelijk in de eerste plaats te danken aan de hotels en restaurants, die zich voorbereiden op het toeristische hoogseizoen.

Bovendien telt het ministerie het aantal langdurige werklozen - langer dan twee jaar - niet mee. Dat aantal wordt geraamd op 2 miljoen.

De Spaanse regering houdt er rekening mee dat de werkloosheidsgraad tot 2016 boven de 24 procent noteert. (BO)

De toenemende werkloosheid in het noodlijdende Spanje lijkt - voorlopig - afgeremd. Dat blijkt uit ci!jfers van het ministerie van Arbeid. Het aantal registreerde werklozen in Spanje is in april gedaald onder de grens van vijf miljoen. De vierde economie van de eurozone noteerde in april 46.050 werklozen minder dan in maart. Dat stemt overeen met een lichte daling van -0,91 procent. Eind maart was het werkloosheidspercentage in Spanje opgelopen tot een record van 27,16 procent.Ondanks de lichte terugval van de werkloosheid telt Spanje nog steeds 4,9 miljoen geregistreerde werklozen. Overigens moeten de cijfers van het ministerie van Arbeid wat gerelativeerd worden. De terugval van de werkloosheid is namelijk in de eerste plaats te danken aan de hotels en restaurants, die zich voorbereiden op het toeristische hoogseizoen. Bovendien telt het ministerie het aantal langdurige werklozen - langer dan twee jaar - niet mee. Dat aantal wordt geraamd op 2 miljoen. De Spaanse regering houdt er rekening mee dat de werkloosheidsgraad tot 2016 boven de 24 procent noteert. (BO)