Volgens een politiebron zijn er elementen die erop wijzen dat bepaalde medewerkers van de Franse bank op de hoogte waren van de strapatsen van Kerviel. Dat meldt de Franse website Mediapart.

De Franse ex-trader Jérôme Kerviel werd tot vijf jaar cel - waarvan drie jaar effectief - veroordeeld, omdat hij de Franse bank Société Générale begin 2008 door ongeoorloofde speculatie heeft opgezadeld met 4,9 miljard euro aan verliezen.

Nu blijkt dat de speculatie van Kerviel wel degelijk bekend was bij enkele meerderen van de ex-trader. Volgens de Franse website heeft commandant Nathalie Roy van de financiële politie, die het onderzoek in 2008 en 2012 onderzoek leidde, begin april aan de onderzoeksrechter Roger Le Loire verklaard dat een voormalige werknemer van de bank heeft gezegd dat enkele chefs van de bank wel degelijk wisten wat Kerviel aan het doen was.

De voormalige werknemer , die deel uitmaakte van de afdeling 'operationele risico's', stuurde naar eigen zeggen waarschuwingen per e-mail met een doodshoofd bovenaan het bericht, met de bedoeling de aandacht te vestigen op verdachte transacties.

Société Générale reageerde in de nacht van zondag op maandag 'verbaasd' op het bericht van de Franse website. De bank voegde eraan toe dat de Franse rechters 'de schuld van de criminele trader' herhaaldelijk hebben erkend. (AFP/BO)

Volgens een politiebron zijn er elementen die erop wijzen dat bepaalde medewerkers van de Franse bank op de hoogte waren van de strapatsen van Kerviel. Dat meldt de Franse website Mediapart.De Franse ex-trader Jérôme Kerviel werd tot vijf jaar cel - waarvan drie jaar effectief - veroordeeld, omdat hij de Franse bank Société Générale begin 2008 door ongeoorloofde speculatie heeft opgezadeld met 4,9 miljard euro aan verliezen. Nu blijkt dat de speculatie van Kerviel wel degelijk bekend was bij enkele meerderen van de ex-trader. Volgens de Franse website heeft commandant Nathalie Roy van de financiële politie, die het onderzoek in 2008 en 2012 onderzoek leidde, begin april aan de onderzoeksrechter Roger Le Loire verklaard dat een voormalige werknemer van de bank heeft gezegd dat enkele chefs van de bank wel degelijk wisten wat Kerviel aan het doen was.De voormalige werknemer , die deel uitmaakte van de afdeling 'operationele risico's', stuurde naar eigen zeggen waarschuwingen per e-mail met een doodshoofd bovenaan het bericht, met de bedoeling de aandacht te vestigen op verdachte transacties.Société Générale reageerde in de nacht van zondag op maandag 'verbaasd' op het bericht van de Franse website. De bank voegde eraan toe dat de Franse rechters 'de schuld van de criminele trader' herhaaldelijk hebben erkend. (AFP/BO)