De rijken der aarde zijn ook dit jaar weer rijker geworden. Dat blijkt uit de miljardairslijst die persbureau Bloomberg dagelijks bijhoudt. De top 400 van de lijst voegde in 2014 ongeveer 92 miljard dollar (zo'n 76 miljard euro) toe aan hun vermogen.

Bill Gates, medeoprichter van Microsoft, is nog altijd de rijkste man op aarde. Bloomberg schat het vermogen van de Amerikaan op 87,6 miljard dollar, een toename van 9,1 miljard dollar in vergelijking met een jaar eerder. Op plaats twee staat superbelegger Warren Buffett (74,5 miljard dollar) die op de lijst de Mexicaanse telecommiljardair Carlos Slim (73,1 miljard dollar) passeerde.

Rijkste man van Azië

Opvallende stijger op de lijst is de Chinees Jack Ma, oprichter van internetgigant Alibaba. Mede door de recente beursgang van zijn bedrijf groeide het geschatte vermogen van de Chinees met 25 miljard tot 28,7 miljard dollar, waarmee hij de nummer 22 is op de lijst. Ma wedijvert nu met Li Ka-shing (de nummer 17 in de index) om de titel van rijkste man van Azië. Het vermogen van Li, topman van het moederbedrijf van onder meer Kruidvat, wordt geschat op zo'n 30 miljard dollar. (Belga/WB)

De rijken der aarde zijn ook dit jaar weer rijker geworden. Dat blijkt uit de miljardairslijst die persbureau Bloomberg dagelijks bijhoudt. De top 400 van de lijst voegde in 2014 ongeveer 92 miljard dollar (zo'n 76 miljard euro) toe aan hun vermogen. Bill Gates, medeoprichter van Microsoft, is nog altijd de rijkste man op aarde. Bloomberg schat het vermogen van de Amerikaan op 87,6 miljard dollar, een toename van 9,1 miljard dollar in vergelijking met een jaar eerder. Op plaats twee staat superbelegger Warren Buffett (74,5 miljard dollar) die op de lijst de Mexicaanse telecommiljardair Carlos Slim (73,1 miljard dollar) passeerde. Opvallende stijger op de lijst is de Chinees Jack Ma, oprichter van internetgigant Alibaba. Mede door de recente beursgang van zijn bedrijf groeide het geschatte vermogen van de Chinees met 25 miljard tot 28,7 miljard dollar, waarmee hij de nummer 22 is op de lijst. Ma wedijvert nu met Li Ka-shing (de nummer 17 in de index) om de titel van rijkste man van Azië. Het vermogen van Li, topman van het moederbedrijf van onder meer Kruidvat, wordt geschat op zo'n 30 miljard dollar. (Belga/WB)