"Het dreigt enkel de rating binnen zes maanden te verlagen als er geen federale regering komt", zegt hij. "In feite is het een politiek advies om werk te maken van de regeringsvorming. Op economisch vlak zegt het zelfs dat België het vrij goed doet. Dat is positief."

Voor alle duidelijkheid: S&P behoudt de gunstige rating AA+/A-1+ voor ons land. Vanden Houte: "Het schip vaart op koers en in de juiste richting. Alleen wil S&P snel een kapitein aan boord. Het agentschap vreest immers dat ons land niet de nodige stappen kan ondernemen om de begroting bij te sturen als noodzakelijk en sociaaleconomische maatregelen te nemen."

Of een en ander in de lijn ligt van de uitspraken van N-VA-topman Bart Dewever in Der Spiegel over België als zieke man van Europa? De ING-econoom: "Neen, want eigenlijk spreekt S&P hem zelfs tegen. Het rapport is trouwens waarschijnlijk al een paar dagen geleden geschreven, zodat een en ander best niet aan elkaar wordt gekoppeld."

H.B.

"Het dreigt enkel de rating binnen zes maanden te verlagen als er geen federale regering komt", zegt hij. "In feite is het een politiek advies om werk te maken van de regeringsvorming. Op economisch vlak zegt het zelfs dat België het vrij goed doet. Dat is positief." Voor alle duidelijkheid: S&P behoudt de gunstige rating AA+/A-1+ voor ons land. Vanden Houte: "Het schip vaart op koers en in de juiste richting. Alleen wil S&P snel een kapitein aan boord. Het agentschap vreest immers dat ons land niet de nodige stappen kan ondernemen om de begroting bij te sturen als noodzakelijk en sociaaleconomische maatregelen te nemen." Of een en ander in de lijn ligt van de uitspraken van N-VA-topman Bart Dewever in Der Spiegel over België als zieke man van Europa? De ING-econoom: "Neen, want eigenlijk spreekt S&P hem zelfs tegen. Het rapport is trouwens waarschijnlijk al een paar dagen geleden geschreven, zodat een en ander best niet aan elkaar wordt gekoppeld." H.B.