De 84-jarige Rupert Murdoch stond jarenlang aan het hoofd van het mediabedrijf 21st Century Fox. Daar komt binnenkort een einde aan, meldt de Amerikaanse nieuwszender op basis van bronnen binnen de familie.

Murdoch zelf zou momenteel bezig zijn met de voorbereidingen om de leiding van het bedrijf over te laten aan zijn zoon.

Binnenkort zou nog een officiële aankondiging volgen. Een precieze datum voor het aftreden van de mediamagnaat is nog niet bekend. Volgens CNBC zou de machtswissel voor eind dit jaar of begin 2016 zijn.

Murdoch zou wel aanblijven als voorzitter van de raad van bestuur. Bij die functie zou hij geflankeerd worden door zijn zoon Lachlan. (JH)

De 84-jarige Rupert Murdoch stond jarenlang aan het hoofd van het mediabedrijf 21st Century Fox. Daar komt binnenkort een einde aan, meldt de Amerikaanse nieuwszender op basis van bronnen binnen de familie. Murdoch zelf zou momenteel bezig zijn met de voorbereidingen om de leiding van het bedrijf over te laten aan zijn zoon.Binnenkort zou nog een officiële aankondiging volgen. Een precieze datum voor het aftreden van de mediamagnaat is nog niet bekend. Volgens CNBC zou de machtswissel voor eind dit jaar of begin 2016 zijn.Murdoch zou wel aanblijven als voorzitter van de raad van bestuur. Bij die functie zou hij geflankeerd worden door zijn zoon Lachlan. (JH)