Volgens berekeningen van het Duitse bureau voor Statistiek is het aantal Duitsers met een betaalde baan in 2011 voor het eerst in de geschiedenis opgelopen tot meer dan 41 miljoen.

De werkgelegenheid in Duitsland groeide vorig jaar met ruim 1 procent, waardoor gemiddeld 41,04 miljoen Duitsers aan het werk waren. Dat nieuwe record is te danken aan de opleving van de Duitse economie de afgelopen twee jaar, en aan het feit dat de werkgelegenheid in 2009 ondanks de diepe recessie op peil bleef.

De werkloosheid in de grootste economie van de eurozone daalde in 2011 tot 5,7 procent van de beroepsbevolking, tegen gemiddeld 6,8 procent in 2010.

De werkgelegenheid groeide vorig jaar in bijna alle sectoren. In de dienstensectoren, waarin bijna driekwart van de werkende Duitsers actief is, nam het aantal banen met ruim 1 procent toe. In de industrie, goed voor bijna 20 procent van de werkgelegenheid, was bijna 2 procent meer werk dan in 2010.

Hoewel Duitsland betere conjunctuurcijfers kan voorleggen dan de andere lidstaten van de eurozone, maant voorzitter Jens Weidmann van de Bundesbank de Duitse regering aan haar strijd tegen begrotingstekorten voort te zetten. Weidmann wijst erop dat Duitsland, als 'baken van stabiliteit in de eurozone', een verantwoordelijkheid heeft. (Belga/BO)

Volgens berekeningen van het Duitse bureau voor Statistiek is het aantal Duitsers met een betaalde baan in 2011 voor het eerst in de geschiedenis opgelopen tot meer dan 41 miljoen. De werkgelegenheid in Duitsland groeide vorig jaar met ruim 1 procent, waardoor gemiddeld 41,04 miljoen Duitsers aan het werk waren. Dat nieuwe record is te danken aan de opleving van de Duitse economie de afgelopen twee jaar, en aan het feit dat de werkgelegenheid in 2009 ondanks de diepe recessie op peil bleef. De werkloosheid in de grootste economie van de eurozone daalde in 2011 tot 5,7 procent van de beroepsbevolking, tegen gemiddeld 6,8 procent in 2010. De werkgelegenheid groeide vorig jaar in bijna alle sectoren. In de dienstensectoren, waarin bijna driekwart van de werkende Duitsers actief is, nam het aantal banen met ruim 1 procent toe. In de industrie, goed voor bijna 20 procent van de werkgelegenheid, was bijna 2 procent meer werk dan in 2010. Hoewel Duitsland betere conjunctuurcijfers kan voorleggen dan de andere lidstaten van de eurozone, maant voorzitter Jens Weidmann van de Bundesbank de Duitse regering aan haar strijd tegen begrotingstekorten voort te zetten. Weidmann wijst erop dat Duitsland, als 'baken van stabiliteit in de eurozone', een verantwoordelijkheid heeft. (Belga/BO)