Rudi Pauwels is opnieuw CEO van het door hem opgerichte Zwitsers-Belgische biotechbedrijf Biocartis. Hij vervangt Greg Parekh, die onverwacht "in onderling akkoord" is vertrokken.

Pauwels had de Amerikaans-Indiase Parekh in november 2011 als CEO binnengehaald om zich als executive chairman meer te kunnen richten op strategie, visie, technologie en netwerking.

Pauwels toonde zich aanvankelijk ook in de wolken met zijn opvolger, die faam verwierf als hoofd fusies en overnames bij de Zwitserse farmagroep Novartis. "De puzzelstukjes van mijn carrière vallen eindelijk in elkaar", zei Parekh eind 2012 opgetogen aan Trends. Onder Parekh verlegde Biocartis de focus van infectieziekten naar oncologie en lanceerde het als eerste commerciële product een testplatform voor biomerkers. Die kunnen aantonen of en hoe een patiënt zal reageren op medicijnen.

Maar van Parekh geen spoor meer op de website van Biocartis. "Greg heeft het bedrijf verlaten als gevolg van een verschil in visie met zijn managementteam", bevestigt Hilde Windels, de CFO van Biocartis. "Het ging niet zozeer over de strategie, maar eerder over de uitvoering, die niet naar wens verliep. Rudi Pauwels werd daarom gevraagd om opnieuw als CEO in te stappen. En hij heeft aanvaard", aldus Windels.

Pauwels is ook de stichter van de vermaarde hiv-remmersontwikkelaar Tibotec-Virco en lag mee aan de basis van het biotechbedrijf Galapagos.

Rudi Pauwels is opnieuw CEO van het door hem opgerichte Zwitsers-Belgische biotechbedrijf Biocartis. Hij vervangt Greg Parekh, die onverwacht "in onderling akkoord" is vertrokken.Pauwels had de Amerikaans-Indiase Parekh in november 2011 als CEO binnengehaald om zich als executive chairman meer te kunnen richten op strategie, visie, technologie en netwerking.Pauwels toonde zich aanvankelijk ook in de wolken met zijn opvolger, die faam verwierf als hoofd fusies en overnames bij de Zwitserse farmagroep Novartis. "De puzzelstukjes van mijn carrière vallen eindelijk in elkaar", zei Parekh eind 2012 opgetogen aan Trends. Onder Parekh verlegde Biocartis de focus van infectieziekten naar oncologie en lanceerde het als eerste commerciële product een testplatform voor biomerkers. Die kunnen aantonen of en hoe een patiënt zal reageren op medicijnen. Maar van Parekh geen spoor meer op de website van Biocartis. "Greg heeft het bedrijf verlaten als gevolg van een verschil in visie met zijn managementteam", bevestigt Hilde Windels, de CFO van Biocartis. "Het ging niet zozeer over de strategie, maar eerder over de uitvoering, die niet naar wens verliep. Rudi Pauwels werd daarom gevraagd om opnieuw als CEO in te stappen. En hij heeft aanvaard", aldus Windels. Pauwels is ook de stichter van de vermaarde hiv-remmersontwikkelaar Tibotec-Virco en lag mee aan de basis van het biotechbedrijf Galapagos.