Dat meldt de Spaanse krant El Pais. In 2011 oordeelde de Spaanse rechter al dat de op drie na rijkste man van de wereld 32,8 miljoen euro belasting extra moest betalen.

De zakenman ging in beroep maar moet nu definitief de belasting terugbetalen. Dat zal hem niet al te veel pijn doen: Ortega's vermogen wordt geschat op 40 miljard euro.

Fiscus

Ortega incasseerde bij de beursgang van Inditex in 2001 ongeveer 1,3 miljard euro door de verkoop van aandelen. De opbrengst daarvan bracht hij onder in een investeringsfonds dat onder de Spaanse wet voordeliger wordt belast.

Volgens de fiscus mocht Ortega echter geen gebruik maken van de voordelige belasting op dit fonds: hij voldeed niet aan alle regels.

Justitie meldt in de uitspraak dat er geen sprake is van fraude. Het zou alleen gaan om een verkeerde interpretatie van de wet. (Elsevier/Josefine van Enk/TV)

Dat meldt de Spaanse krant El Pais. In 2011 oordeelde de Spaanse rechter al dat de op drie na rijkste man van de wereld 32,8 miljoen euro belasting extra moest betalen. De zakenman ging in beroep maar moet nu definitief de belasting terugbetalen. Dat zal hem niet al te veel pijn doen: Ortega's vermogen wordt geschat op 40 miljard euro.Fiscus Ortega incasseerde bij de beursgang van Inditex in 2001 ongeveer 1,3 miljard euro door de verkoop van aandelen. De opbrengst daarvan bracht hij onder in een investeringsfonds dat onder de Spaanse wet voordeliger wordt belast. Volgens de fiscus mocht Ortega echter geen gebruik maken van de voordelige belasting op dit fonds: hij voldeed niet aan alle regels. Justitie meldt in de uitspraak dat er geen sprake is van fraude. Het zou alleen gaan om een verkeerde interpretatie van de wet. (Elsevier/Josefine van Enk/TV)