Hinoul werd weggeplukt bij de KU Leuven en voorgesteld als 'de man die Limburg moet redden', meer bepaald door buitenlandse investeerders aan te trekken en joint ventures te sluiten. Hinoul kwam op 1 januari officieel in dienst bij Locate in Limburg. Die vzw werd opgericht door de provincie, de zes Limburgse werkgeversorganisaties en de Limburgse Reconversie Maatschappij.

De officiële reden voor het ontslag ligt volgens Het Belang van Limburg bij het feit dat een contract en een werkingsbudget eind januari nog steeds niet in orde waren. Dat zou het gevolg zijn van een langzame administratieve molen.

'Locate in Limburg' wordt namelijk mee gefinancierd door het Agentschap Ondernemen, een intern verzelfstandigd agentschap van de Vlaamse overheid dat gebonden is aan regels en procedures. Maar er zou meer aan de hand zijn. Zo zou een interview van eind december - waarin Hinoul zich presenteerde als dé redder van Limburg - hem niet in dank afgenomen zijn. Voorts zou de professor ook niet gelukkig geweest zijn met het feit dat hij nog een officiële sollicitatieprocedure moest ondergaan, ook al werd hij gevraagd om Locate in Limburg te leiden.

Vlaams minister-president Kris Peeters betreurt in Het Belang van
Limburg en op het VRT-radionieuws het ontslag van Martin Hinoul en wil snel kijken wat nog mogelijk is. "Het aantrekken van investeringen in Limburg is dé topprioriteit en daar kan Martin Hinoul ons ten zeerste bij helpen", verklaart Peeters in de krant. Dat het contract van Hinoul er nog altijd niet op paier staat, heeft volgens Peeters te maken met de wettelijke procedures die gevolgd moeten worden bij openbare aanbestedingen. (Belga/BO)

Hinoul werd weggeplukt bij de KU Leuven en voorgesteld als 'de man die Limburg moet redden', meer bepaald door buitenlandse investeerders aan te trekken en joint ventures te sluiten. Hinoul kwam op 1 januari officieel in dienst bij Locate in Limburg. Die vzw werd opgericht door de provincie, de zes Limburgse werkgeversorganisaties en de Limburgse Reconversie Maatschappij. De officiële reden voor het ontslag ligt volgens Het Belang van Limburg bij het feit dat een contract en een werkingsbudget eind januari nog steeds niet in orde waren. Dat zou het gevolg zijn van een langzame administratieve molen. 'Locate in Limburg' wordt namelijk mee gefinancierd door het Agentschap Ondernemen, een intern verzelfstandigd agentschap van de Vlaamse overheid dat gebonden is aan regels en procedures. Maar er zou meer aan de hand zijn. Zo zou een interview van eind december - waarin Hinoul zich presenteerde als dé redder van Limburg - hem niet in dank afgenomen zijn. Voorts zou de professor ook niet gelukkig geweest zijn met het feit dat hij nog een officiële sollicitatieprocedure moest ondergaan, ook al werd hij gevraagd om Locate in Limburg te leiden. Vlaams minister-president Kris Peeters betreurt in Het Belang van Limburg en op het VRT-radionieuws het ontslag van Martin Hinoul en wil snel kijken wat nog mogelijk is. "Het aantrekken van investeringen in Limburg is dé topprioriteit en daar kan Martin Hinoul ons ten zeerste bij helpen", verklaart Peeters in de krant. Dat het contract van Hinoul er nog altijd niet op paier staat, heeft volgens Peeters te maken met de wettelijke procedures die gevolgd moeten worden bij openbare aanbestedingen. (Belga/BO)