De Nederlandse prins Friso treedt terug als lid van de raad van bestuur van Telenet. Dat meldt het telecommunicatiebedrijf in een persbericht.

Het verzoek om terug te treden als lid van de raad van bestuur komt niet van de prins zelf, maar van de familie van de prins. Prins Friso ligt sinds 17 februari 2012 namelijk in coma na een ski-ongeval in het Oostenrijkse Lech.

Tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering op 24 april 2013 treedt de prins officieel terug als bestuurslid. De raad van bestuur van Telenet heeft 'met spijt het terugtreden aanvaard', luidt het in het persbericht.

Friso van Oranje-Nassau is sinds 2004 onafhankelijk bestuurder bij Telenet. In 2011 woonde hij alle zeven vergaderingen van de raad van bestuur bij en drie vergaderingen van het auditcomité. Daarvoor streek hij een vergoeding op van 47.500 euro.

"Friso heeft Telenet ruim acht jaar gesteund met zijn kennis en overtuigingskracht. Hij leverde opmerkelijke bijdragen aan een groot aantal strategische projecten en besteedde samen met het executive managementteam veel tijd aan de ontwikkeling van het bedrijf", aldus voorzitter Frank Donck en CEO Duco Sickinghe in de mededeling. Voorzitter en CEO betuigen samen met alle Telenet-collega's hun steun aan de familie van Friso van Oranje, en in het bijzonder aan zijn echtgenote en zijn dochters.

De Nederlandse prins Friso treedt terug als lid van de raad van bestuur van Telenet. Dat meldt het telecommunicatiebedrijf in een persbericht.Het verzoek om terug te treden als lid van de raad van bestuur komt niet van de prins zelf, maar van de familie van de prins. Prins Friso ligt sinds 17 februari 2012 namelijk in coma na een ski-ongeval in het Oostenrijkse Lech. Tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering op 24 april 2013 treedt de prins officieel terug als bestuurslid. De raad van bestuur van Telenet heeft 'met spijt het terugtreden aanvaard', luidt het in het persbericht.Friso van Oranje-Nassau is sinds 2004 onafhankelijk bestuurder bij Telenet. In 2011 woonde hij alle zeven vergaderingen van de raad van bestuur bij en drie vergaderingen van het auditcomité. Daarvoor streek hij een vergoeding op van 47.500 euro. "Friso heeft Telenet ruim acht jaar gesteund met zijn kennis en overtuigingskracht. Hij leverde opmerkelijke bijdragen aan een groot aantal strategische projecten en besteedde samen met het executive managementteam veel tijd aan de ontwikkeling van het bedrijf", aldus voorzitter Frank Donck en CEO Duco Sickinghe in de mededeling. Voorzitter en CEO betuigen samen met alle Telenet-collega's hun steun aan de familie van Friso van Oranje, en in het bijzonder aan zijn echtgenote en zijn dochters.