Dat meldde de Duitse boulevardkrant Bild donderdagnamiddag. Het bericht werd later bevestigd door het Handelsblatt op basis van twee bronnen.

Op vrijdag - morgen dus - zou Müller officieel worden aangekondigd als de nieuwe VW-topman.

Bevestiging van Volkswagen is er voorlopig niet.

Martin Winterkorn kondigde woensdag zijn ontslag aan, nadat gesjoemel met milieutesten bij dieselwagens aan het licht was gekomen. Winterkorn verklaarde niet op de hoogte te zijn van het gesjoemel, maar nam naar eigen zeggen zijn verantwoordelijkheid op om baan te ruimen voor een nieuwe frisse start voor de Duitse autoreus.

Dat meldde de Duitse boulevardkrant Bild donderdagnamiddag. Het bericht werd later bevestigd door het Handelsblatt op basis van twee bronnen. Op vrijdag - morgen dus - zou Müller officieel worden aangekondigd als de nieuwe VW-topman.Bevestiging van Volkswagen is er voorlopig niet.Martin Winterkorn kondigde woensdag zijn ontslag aan, nadat gesjoemel met milieutesten bij dieselwagens aan het licht was gekomen. Winterkorn verklaarde niet op de hoogte te zijn van het gesjoemel, maar nam naar eigen zeggen zijn verantwoordelijkheid op om baan te ruimen voor een nieuwe frisse start voor de Duitse autoreus.