De voormalige Optima-topman Jeroen Piqueur , zijn zoon Ruben en dochter Rebecca werden op 12 december door de onderzoeksrechter in Gent aangehouden.

De raadkamer in Gent had de aanhouding van Jeroen en Ruben op 15 december bevestigd, nadat dochter Rebecca werd vrijgelaten onder voorwaarden. Ze blijft evenwel verdacht van misbruik van vennootschapsgoederen en witwasmisdrijven, net als Ruben Piqueur.

Jeroen Piqueur zelf werd ook nog in verdenking gesteld voor bedrieglijk onvermogen en inbreuken op de bankwetgeving.

De aanhoudingen kaderden in het onderzoek naar het faillissement van Optima Bank. De bank werd op 15 juni 2016 failliet verklaard door de Gentse rechtbank van koophandel. De Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen voert een onderzoek naar de ondergang van de Optima Bank, nadat de Nationale Bank aanwijzingen van strafrechtelijke inbreuken overmaakte.

De verdediging ging halfweg december in beroep tegen de aanhoudingen van Jeroen en Ruben Piqueur, waardoor de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) moest beslissen over de verdere aanhouding.

Volgens zijn advocaten betwist Jeroen Piqueur de beschuldigingen, en begrijpt hij niet waarom hij na anderhalf jaar onderzoek plotseling in de cel moest.

De Gentse kamer van inbeschuldigingstelling besliste donderdagnamiddag uiteindelijk om ook vader en zoon Piqueur onder voorwaarden vrij te laten. Beiden mogen donderdagavond de gevangenis van Gent verlaten.

De voormalige Optima-topman Jeroen Piqueur , zijn zoon Ruben en dochter Rebecca werden op 12 december door de onderzoeksrechter in Gent aangehouden.De raadkamer in Gent had de aanhouding van Jeroen en Ruben op 15 december bevestigd, nadat dochter Rebecca werd vrijgelaten onder voorwaarden. Ze blijft evenwel verdacht van misbruik van vennootschapsgoederen en witwasmisdrijven, net als Ruben Piqueur.Jeroen Piqueur zelf werd ook nog in verdenking gesteld voor bedrieglijk onvermogen en inbreuken op de bankwetgeving.De aanhoudingen kaderden in het onderzoek naar het faillissement van Optima Bank. De bank werd op 15 juni 2016 failliet verklaard door de Gentse rechtbank van koophandel. De Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen voert een onderzoek naar de ondergang van de Optima Bank, nadat de Nationale Bank aanwijzingen van strafrechtelijke inbreuken overmaakte.De verdediging ging halfweg december in beroep tegen de aanhoudingen van Jeroen en Ruben Piqueur, waardoor de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) moest beslissen over de verdere aanhouding. Volgens zijn advocaten betwist Jeroen Piqueur de beschuldigingen, en begrijpt hij niet waarom hij na anderhalf jaar onderzoek plotseling in de cel moest. De Gentse kamer van inbeschuldigingstelling besliste donderdagnamiddag uiteindelijk om ook vader en zoon Piqueur onder voorwaarden vrij te laten. Beiden mogen donderdagavond de gevangenis van Gent verlaten.