Luc Tack, die in de zomer van 2009 aan het hoofd kwam van het bedrijf uit Ieper, "vindt een bezoldiging in de huidige situatie niet opportuun". Picanol lijdt zwaar onder de gevolgen van de economische crisis. "Zolang de overgedragen verliezen niet weggewerkt zijn, zal dat zo blijven, " luidt het.

De verliezen van de weefmachinebouwer bedragen momenteel ruim 30 miljoen euro. Het ziet er dus naar uit dat topman Tack nog een tijd gratis zal werken, want Picanol sluit het boekjaar 2009 af met 23,5 miljoen euro nettoverlies. Voor het lopende boekjaar 2010 zijn op dit moment geen tekenen van verbetering merkbaar .

Luc Tack nam in 2009 een kapitaalverhoging van 15 miljoen euro voor zijn rekening om het bedrijf van de ondrgang te redden. In ruil kreeg hij ruim 87 procent van de aandelen in handen. Eerder deze week, bij de voorstelling van de jaarcijfers, liet hij voor het eerst na acht maanden radiostilte voor het eerst van zich horen.

In 2009 keek de Ieperse weefmachinebouwer aan tegen een verlies van 23,5 miljoen euro, in vergelijking met 15,5 miljoen in 2008. De jaaromzet daalde van 282,6 miljoen naar 250,2 miljoen euro.

In november 2009 sneuvelden bij Picanol 65 banen als gevolg van de aanhoudende economische malaise in de textielsector. Dat gebeurde nadat de maatregel om bedienden deeltijds te laten werken (4/5e) onvoldoende bleek om de crisis het hoofd te bieden.

Luc Tack, die in de zomer van 2009 aan het hoofd kwam van het bedrijf uit Ieper, "vindt een bezoldiging in de huidige situatie niet opportuun". Picanol lijdt zwaar onder de gevolgen van de economische crisis. "Zolang de overgedragen verliezen niet weggewerkt zijn, zal dat zo blijven, " luidt het. De verliezen van de weefmachinebouwer bedragen momenteel ruim 30 miljoen euro. Het ziet er dus naar uit dat topman Tack nog een tijd gratis zal werken, want Picanol sluit het boekjaar 2009 af met 23,5 miljoen euro nettoverlies. Voor het lopende boekjaar 2010 zijn op dit moment geen tekenen van verbetering merkbaar . Luc Tack nam in 2009 een kapitaalverhoging van 15 miljoen euro voor zijn rekening om het bedrijf van de ondrgang te redden. In ruil kreeg hij ruim 87 procent van de aandelen in handen. Eerder deze week, bij de voorstelling van de jaarcijfers, liet hij voor het eerst na acht maanden radiostilte voor het eerst van zich horen. In 2009 keek de Ieperse weefmachinebouwer aan tegen een verlies van 23,5 miljoen euro, in vergelijking met 15,5 miljoen in 2008. De jaaromzet daalde van 282,6 miljoen naar 250,2 miljoen euro.In november 2009 sneuvelden bij Picanol 65 banen als gevolg van de aanhoudende economische malaise in de textielsector. Dat gebeurde nadat de maatregel om bedienden deeltijds te laten werken (4/5e) onvoldoende bleek om de crisis het hoofd te bieden.