De Duitser is een onafhankelijke bestuurder. Hij werd bestuurder bij het toenmalige Interbrew op 1 mei 2002. Zijn mandaat zou nu voor een derde keer voor drie jaar worden verlengd. De Belgische code voor deugdelijk bestuur beveelt aan dat onafhankelijke bestuurders na drie mandaten stoppen, maar meldt niets voor de voorzitter van een raad van bestuur.

De interne regels bij AB InBev willen dat de voorzitter geen lid is van de stabiele aandeelhouderfamilies van Belgen en Brazilianen. Via de Stichting Anheuser-Busch InBev controleren zij de brouwer. Harf werd voorzitter in 2006. Hij wordt geduid als een bijzondere voorzitter, die perfect past in het parcours van AB InBev. Het wordt vaak als hard en meedogenloos omschreven. Hij kan zich zelf ook vinden in die typering. Een ingewijde vindt dat de Duitser de voorbije jaren de criteria van deugdelijk bestuur als voorzitter duidelijk heeft aangetoond, los van de onafhankelijkheidcriteria, zoals in België gedefinieerd.

Peter Harf heeft nog enkele andere sleutelfuncties. Hij beheert het patrimonium van de familie Reimann, volgens het klassement van het Duitse weekblad Manager Magazin in 2010 de op vier na rijkste familie in Duitsland. In de portefeuille van Reimann zitten onder meer Calvin Klein (parfum), Bally (schoenen), en de multinational in reinigingsproducten ReckittBenckiser.

W.R.

De Duitser is een onafhankelijke bestuurder. Hij werd bestuurder bij het toenmalige Interbrew op 1 mei 2002. Zijn mandaat zou nu voor een derde keer voor drie jaar worden verlengd. De Belgische code voor deugdelijk bestuur beveelt aan dat onafhankelijke bestuurders na drie mandaten stoppen, maar meldt niets voor de voorzitter van een raad van bestuur. De interne regels bij AB InBev willen dat de voorzitter geen lid is van de stabiele aandeelhouderfamilies van Belgen en Brazilianen. Via de Stichting Anheuser-Busch InBev controleren zij de brouwer. Harf werd voorzitter in 2006. Hij wordt geduid als een bijzondere voorzitter, die perfect past in het parcours van AB InBev. Het wordt vaak als hard en meedogenloos omschreven. Hij kan zich zelf ook vinden in die typering. Een ingewijde vindt dat de Duitser de voorbije jaren de criteria van deugdelijk bestuur als voorzitter duidelijk heeft aangetoond, los van de onafhankelijkheidcriteria, zoals in België gedefinieerd. Peter Harf heeft nog enkele andere sleutelfuncties. Hij beheert het patrimonium van de familie Reimann, volgens het klassement van het Duitse weekblad Manager Magazin in 2010 de op vier na rijkste familie in Duitsland. In de portefeuille van Reimann zitten onder meer Calvin Klein (parfum), Bally (schoenen), en de multinational in reinigingsproducten ReckittBenckiser. W.R.