Over de benoeming van Ceysens zal in 2012 op de aandeelhoudersvergadering worden gestemd. Thomas Clay werd op zijn beurt met onmiddellijke ingang voorgedragen als
niet-uitvoerend bestuurder. Hij vervangt zijn vader, Landon Clay, die ontslag heeft genomen uit het bestuur. De 26-jarige Thomas Clay is onder meer vicevoorzitter bij de Amerikaanse investeringsmaatschappij East Hill Management Company.

Ceysens was in het verleden nog Vlaams minister van Economie en Buitenlandse Handel (2003-2004) en Vlaams minister van wetenschappen en Innovatie (2007-2008). Ze heeft rechten gestudeerd aan de KUL.

Ceysens was als minister van Innovatie ook voogdijminister voor de biotechsector waartoeThromboGenics behoort. Stichter en voorzitter van ThromboGenics is Désiré Collen, die tijdens haar ministerschap een goede relatie heeft opgebouwd met Ceysens. "Patricia begrijpt ten volle hoe de inspanningen voor onderzoek en ontwikkeling kunnen worden gekapitaliseerd en ik ben er zeker van dat de onderneming na haar aanstelling hiervan de vruchten zal kunnen plukken", zegt Collen.

Ceysens zal niet de enige politicus zijn in de raad van bestuur van ThromboGenics. Zij vervoegt er voormalig eerste minister Jean-Luc Dehaene (CD&V). (Be.L)


Over de benoeming van Ceysens zal in 2012 op de aandeelhoudersvergadering worden gestemd. Thomas Clay werd op zijn beurt met onmiddellijke ingang voorgedragen als niet-uitvoerend bestuurder. Hij vervangt zijn vader, Landon Clay, die ontslag heeft genomen uit het bestuur. De 26-jarige Thomas Clay is onder meer vicevoorzitter bij de Amerikaanse investeringsmaatschappij East Hill Management Company. Ceysens was in het verleden nog Vlaams minister van Economie en Buitenlandse Handel (2003-2004) en Vlaams minister van wetenschappen en Innovatie (2007-2008). Ze heeft rechten gestudeerd aan de KUL. Ceysens was als minister van Innovatie ook voogdijminister voor de biotechsector waartoeThromboGenics behoort. Stichter en voorzitter van ThromboGenics is Désiré Collen, die tijdens haar ministerschap een goede relatie heeft opgebouwd met Ceysens. "Patricia begrijpt ten volle hoe de inspanningen voor onderzoek en ontwikkeling kunnen worden gekapitaliseerd en ik ben er zeker van dat de onderneming na haar aanstelling hiervan de vruchten zal kunnen plukken", zegt Collen. Ceysens zal niet de enige politicus zijn in de raad van bestuur van ThromboGenics. Zij vervoegt er voormalig eerste minister Jean-Luc Dehaene (CD&V). (Be.L)