Pascal Dormal stapt in het management van het Oostendse internettelevisiebedrijf WeePee New Media Ventures, het bedrijf achter WeePeeTV. Zijn afscheid als CEO van Numericable is nu officieel.

Pascal Dormal wordt bij WeePee New Media Ventures de adjunct-CEO en rechterhand van gedelegeerd bestuurder Andrew Turner. Hij wordt verantwoordelijk voor groei, financiering, strategische partnerschappen en fusies en overnames, zegt Dormal. Hij zal ook zelf participeren in het bedrijf. WeePee NMV organiseert in de komende maanden een tussentijdse kapitaalronde. Begin 2014 verwacht Pascal Dormal dan een grote kapitaalverhoging om nieuwe markten aan te pakken, waaronder Rusland.

WeePee NMV haalde eerder al onder meer veteraan Pierre Verbruggen (ex-Tele2 Versatel) en Marc Van Steyvoort, een voormalig wereldwijd directeur voor contentstrategie van Alcatel Lucent, in zijn management.

De Oostendenaren lanceerden vorige maand hun Belgische tv-aanbod WeePeeTV, dat via het internet te bekijken valt, onafhankelijk van een internetprovider (OTT). WeePee NMV gebruikt zijn televisie als een showcase en zet ondertussen in op business-to-business diensten zoals contentrechten, streaming, het toeleveren van tv-kanalen en de terbeschikkingstelling van hun OTT-platform aan derden. Daarvoor zijn er al afspraken met een zestal partijen, zegt Andrew Turner.

Pascal Dormal begon zijn carrière bij de F-16's van de Belgische luchtmacht. Via McKinsey kwam hij bij Telenet, waar hij acht jaar werkte, onder meer als vice president voor strategie. Hij was zes jaar CEO van Numericable. (B.L.)

Pascal Dormal stapt in het management van het Oostendse internettelevisiebedrijf WeePee New Media Ventures, het bedrijf achter WeePeeTV. Zijn afscheid als CEO van Numericable is nu officieel.Pascal Dormal wordt bij WeePee New Media Ventures de adjunct-CEO en rechterhand van gedelegeerd bestuurder Andrew Turner. Hij wordt verantwoordelijk voor groei, financiering, strategische partnerschappen en fusies en overnames, zegt Dormal. Hij zal ook zelf participeren in het bedrijf. WeePee NMV organiseert in de komende maanden een tussentijdse kapitaalronde. Begin 2014 verwacht Pascal Dormal dan een grote kapitaalverhoging om nieuwe markten aan te pakken, waaronder Rusland. WeePee NMV haalde eerder al onder meer veteraan Pierre Verbruggen (ex-Tele2 Versatel) en Marc Van Steyvoort, een voormalig wereldwijd directeur voor contentstrategie van Alcatel Lucent, in zijn management. De Oostendenaren lanceerden vorige maand hun Belgische tv-aanbod WeePeeTV, dat via het internet te bekijken valt, onafhankelijk van een internetprovider (OTT). WeePee NMV gebruikt zijn televisie als een showcase en zet ondertussen in op business-to-business diensten zoals contentrechten, streaming, het toeleveren van tv-kanalen en de terbeschikkingstelling van hun OTT-platform aan derden. Daarvoor zijn er al afspraken met een zestal partijen, zegt Andrew Turner. Pascal Dormal begon zijn carrière bij de F-16's van de Belgische luchtmacht. Via McKinsey kwam hij bij Telenet, waar hij acht jaar werkte, onder meer als vice president voor strategie. Hij was zes jaar CEO van Numericable. (B.L.)