Voor Alain Beyens is zijn overstap naar Autobar een merkwaardige carrièrewending. De voorbije kwarteeuw was de 51-jarige Vlaming actief in de bierwereld. Eerst 22 jaar bij AB InBev, waar hij in zijn laatste functie tot einde 2009 hoofd West-Europa was. In april 2010 werd hij CEO van StarBev, de voormalige Midden-Europese activiteiten van AB InBev die de wereldbrouwer in 2009 had verkocht aan het investeringsfonds CVC Capital.

Dat verkocht StarBev in april 2012 op zijn beurt aan de Canadese-Amerikaanse brouwer MolsonCoors, waarop Alain Beyens er opstapte als CEO. Nu begint hij in de schoot van CVC Capital in een nieuwe functie als CEO van Autobar.

De onderneming, met hoofdkantoor in Londen, is actief in veertien landen in Europa en beheert ruim een kwartmiljoen automaten bij 105.000 klanten.

Ze is goed voor 4000 werknemers, van wie er 160 bij Autobar België werken. Autobar is sinds oktober 2010 in handen van het investeringsfonds CVC Capital. Het bedrijf verdeelt vooral koffie (onder meer Roode Pelikaan), maar ook frisdranken.

Alain Beyens is ook onafhankelijk bestuurder bij de Belgische brouwer Duvel-Moortgat. (W.R.)

Voor Alain Beyens is zijn overstap naar Autobar een merkwaardige carrièrewending. De voorbije kwarteeuw was de 51-jarige Vlaming actief in de bierwereld. Eerst 22 jaar bij AB InBev, waar hij in zijn laatste functie tot einde 2009 hoofd West-Europa was. In april 2010 werd hij CEO van StarBev, de voormalige Midden-Europese activiteiten van AB InBev die de wereldbrouwer in 2009 had verkocht aan het investeringsfonds CVC Capital. Dat verkocht StarBev in april 2012 op zijn beurt aan de Canadese-Amerikaanse brouwer MolsonCoors, waarop Alain Beyens er opstapte als CEO. Nu begint hij in de schoot van CVC Capital in een nieuwe functie als CEO van Autobar. De onderneming, met hoofdkantoor in Londen, is actief in veertien landen in Europa en beheert ruim een kwartmiljoen automaten bij 105.000 klanten.Ze is goed voor 4000 werknemers, van wie er 160 bij Autobar België werken. Autobar is sinds oktober 2010 in handen van het investeringsfonds CVC Capital. Het bedrijf verdeelt vooral koffie (onder meer Roode Pelikaan), maar ook frisdranken. Alain Beyens is ook onafhankelijk bestuurder bij de Belgische brouwer Duvel-Moortgat. (W.R.)