Erich Kellerhals opende, samen met zijn vrouw Helga, in 1963 een winkel voor kolenhaarden, oliekachels en fietsen in Ingolstadt. Daar kwamen later winkels bij die radio's en tv's verkochten.

In 1979 startte het echtpaar, samen met zakenman Leopold Stiefel, een discountwinkel voor elektronica in München op, wat als de geboorte van MediaMarkt geldt.

Sinds 1988 hadden de vier partners niet meer de zeggenschap over het bedrijf, nadat ze dat aan warenhuisketen Kaufhof hadden verkocht. Uiteindelijk kwam het bedrijf terecht in het Metro-concern met onder meer de Saturn-elektronicawinkels en de groothandelswarenhuizen van Makro. Dit jaar werden MediaMarkt en Saturn afgesplitst naar het beursgenoteerde concern Ceconomy.

Kellerhals vocht een jarenlange vete uit met de top van Metro. Hij vond dat die zijn levenswerk verkwanselde. Dat leidde tot verschillende rechtszaken. Uiteindelijk moest een bemiddelaar de partijen bij elkaar gaan brengen, maar dat is niet meer gelukt.

Volgens het Amerikaanse zakenblad Forbes beschikte Kellerhals over een vermogen van ruim twee miljard euro, waardoor hij als een van de rijkste mensen van Duitsland beschouwd werd.

Erich Kellerhals opende, samen met zijn vrouw Helga, in 1963 een winkel voor kolenhaarden, oliekachels en fietsen in Ingolstadt. Daar kwamen later winkels bij die radio's en tv's verkochten. In 1979 startte het echtpaar, samen met zakenman Leopold Stiefel, een discountwinkel voor elektronica in München op, wat als de geboorte van MediaMarkt geldt. Sinds 1988 hadden de vier partners niet meer de zeggenschap over het bedrijf, nadat ze dat aan warenhuisketen Kaufhof hadden verkocht. Uiteindelijk kwam het bedrijf terecht in het Metro-concern met onder meer de Saturn-elektronicawinkels en de groothandelswarenhuizen van Makro. Dit jaar werden MediaMarkt en Saturn afgesplitst naar het beursgenoteerde concern Ceconomy. Kellerhals vocht een jarenlange vete uit met de top van Metro. Hij vond dat die zijn levenswerk verkwanselde. Dat leidde tot verschillende rechtszaken. Uiteindelijk moest een bemiddelaar de partijen bij elkaar gaan brengen, maar dat is niet meer gelukt.Volgens het Amerikaanse zakenblad Forbes beschikte Kellerhals over een vermogen van ruim twee miljard euro, waardoor hij als een van de rijkste mensen van Duitsland beschouwd werd.