Theo Albrecht stichtte samen met zijn broer Karl na de Tweede Wereldoorlog (1940-1945) het zogenaamde Aldi-imperium. Aldi, die bekendstaat als een prijsbreker, is een van de grootste retailers van Europa. Aldi betekent voluit 'Albrecht Discount'.

Na een dispuut werd het bedrijf van de twee broers in 1960 opgesplitst in twee afzonderlijke supermarkten: Aldi Nord (Aldi Markt) opereert in het noorden van Duitsland en de Benelux, Denemarken, Frankrijk, Spanje en Polen. Aldi Süd, dat geleid wordt door Karl Albrecht, is terug te vinden in het zuidelijke deel van Duitsland en de VS, Oostenrijk en Zwitserland.

Theo Albrecht werd in 1971 ontvoerd. Hij werd pas na 17 dagen vrijgelaten nadat losgeld voor een bedrag van 7 miljoen Duitse mark betaald werd. Miljardair Albrecht, die een reputatie van zuinigheid meedroeg, stond in 2010 op de 31ste plaats van rijkste mensen ter wereld van het magazine Forbes. Zijn persoonlijk fortuin wordt geraamd op 16,7 miljard dollar. De 90-jarige broer Karl staat op 10 met 23,5 miljard dollar, waardoor hij de rijkste Duitser is.

Theo Albrecht stichtte samen met zijn broer Karl na de Tweede Wereldoorlog (1940-1945) het zogenaamde Aldi-imperium. Aldi, die bekendstaat als een prijsbreker, is een van de grootste retailers van Europa. Aldi betekent voluit 'Albrecht Discount'. Na een dispuut werd het bedrijf van de twee broers in 1960 opgesplitst in twee afzonderlijke supermarkten: Aldi Nord (Aldi Markt) opereert in het noorden van Duitsland en de Benelux, Denemarken, Frankrijk, Spanje en Polen. Aldi Süd, dat geleid wordt door Karl Albrecht, is terug te vinden in het zuidelijke deel van Duitsland en de VS, Oostenrijk en Zwitserland. Theo Albrecht werd in 1971 ontvoerd. Hij werd pas na 17 dagen vrijgelaten nadat losgeld voor een bedrag van 7 miljoen Duitse mark betaald werd. Miljardair Albrecht, die een reputatie van zuinigheid meedroeg, stond in 2010 op de 31ste plaats van rijkste mensen ter wereld van het magazine Forbes. Zijn persoonlijk fortuin wordt geraamd op 16,7 miljard dollar. De 90-jarige broer Karl staat op 10 met 23,5 miljard dollar, waardoor hij de rijkste Duitser is.