Het ministerie van Arbeid telde in juni 4,1 miljoen werklozen in Spanje. Dat waren er bijna 330.000 minder dan een jaar eerder, waarmee het aantal werklozen met ruim 7 procent afnam ten opzichte van juni 2014.

De daling was vooral sterk bij mannen, waar het aantal werklozen met ruim 11 procent zakte. De werkloosheid onder vrouwen nam met bijna 4 procent af.

Ondanks de daling kampt Spanje nog altijd met een zeer hoge werkloosheidsgraad, die volgens Europees statistiekbureau Eurostat in mei uitkwam op 22,5 procent van de beroepsbevolking.

Het Spaanse ministerie meldde donderdag alleen het aantal werklozen, niet het werkloosheidspercentage van juni. (Belga/BO)

Het ministerie van Arbeid telde in juni 4,1 miljoen werklozen in Spanje. Dat waren er bijna 330.000 minder dan een jaar eerder, waarmee het aantal werklozen met ruim 7 procent afnam ten opzichte van juni 2014. De daling was vooral sterk bij mannen, waar het aantal werklozen met ruim 11 procent zakte. De werkloosheid onder vrouwen nam met bijna 4 procent af. Ondanks de daling kampt Spanje nog altijd met een zeer hoge werkloosheidsgraad, die volgens Europees statistiekbureau Eurostat in mei uitkwam op 22,5 procent van de beroepsbevolking. Het Spaanse ministerie meldde donderdag alleen het aantal werklozen, niet het werkloosheidspercentage van juni. (Belga/BO)