Bob Diamond, de CEO van de Britse bank Barclays, stapt met onmiddellijke ingang op.

Dat meldt de bank. Het nieuws komt er een dag nadat de voorzitter van de raad van bestuur van Barclays, Marcus Agius, aankondigde plaats te ruimen na het schandaal over de fraude bij het vastleggen van de interbancaire rente.

Agius liet weten wel op post te blijven tot er een opvolger is gevonden. Hij zal nu ook de zoektocht naar een opvolger voor Diamond leiden. De 60-jarige Diamond werkte zestien jaar bij Barclays. Hij was CEO sinds begin 2011.

Gesjoemel

Medewerkers van de bank worden ervan verdacht te hebben gesjoemeld met de libor-tarieven, rentetarieven die worden gerekend in het handelsverkeer met andere banken.

Het Serious Fraud Office (SFO) overweegt bankiers die hebben geprobeerd interbancaire rente op leningen te manipuleren, strafrechtelijk te vervolgen. Ook de overheid wil de praktijken van het Britse bankwezen tegen het licht houden. Het onderzoek naar de rentefraude spreidt zich uit over meer dan twintig banken en twaalf toezichthouders.

Woensdag had Barclays ermee ingestemd, een recordbedrag van 290 miljoen pond (360 miljoen euro) te betalen aan regulatoren in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten om het onderzoek te schikken. (Belga/KVDA)

Bob Diamond, de CEO van de Britse bank Barclays, stapt met onmiddellijke ingang op. Dat meldt de bank. Het nieuws komt er een dag nadat de voorzitter van de raad van bestuur van Barclays, Marcus Agius, aankondigde plaats te ruimen na het schandaal over de fraude bij het vastleggen van de interbancaire rente. Agius liet weten wel op post te blijven tot er een opvolger is gevonden. Hij zal nu ook de zoektocht naar een opvolger voor Diamond leiden. De 60-jarige Diamond werkte zestien jaar bij Barclays. Hij was CEO sinds begin 2011. Gesjoemel Medewerkers van de bank worden ervan verdacht te hebben gesjoemeld met de libor-tarieven, rentetarieven die worden gerekend in het handelsverkeer met andere banken. Het Serious Fraud Office (SFO) overweegt bankiers die hebben geprobeerd interbancaire rente op leningen te manipuleren, strafrechtelijk te vervolgen. Ook de overheid wil de praktijken van het Britse bankwezen tegen het licht houden. Het onderzoek naar de rentefraude spreidt zich uit over meer dan twintig banken en twaalf toezichthouders. Woensdag had Barclays ermee ingestemd, een recordbedrag van 290 miljoen pond (360 miljoen euro) te betalen aan regulatoren in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten om het onderzoek te schikken. (Belga/KVDA)