Yves Leterme trok zich in 2011 terug uit de nationale politiek en ging meteen aan de slag bij de OESO. Hij werd er adjunct-secretaris-generaal, met sociale zaken, onderwijs en bestuur als voornaamste bevoegdheden.

Leterme volgde bij de OESO de Nederlander Aart De Geus op, die de organisatie met zetel in Parijs eind augustus 2011 verliet. Leterme werd daardoor van de vier adjuncten van secretaris-generaal Angel Gurria, naast de Italiaan Pier Carlo Padoan, de Amerikaanse Richard Boucher en Japanner Rintaro Tamaki.

Leterme startte bij OESO met een mandaat van twee jaar, dat kon worden verlengd. Leterme, die eerder al liet verstaan niet beschikbaar te zijn voor de komende federale verkiezingen van 2014, blijft dus nog twee jaar langer bij de organisatie. (Belga/BO)

Yves Leterme trok zich in 2011 terug uit de nationale politiek en ging meteen aan de slag bij de OESO. Hij werd er adjunct-secretaris-generaal, met sociale zaken, onderwijs en bestuur als voornaamste bevoegdheden. Leterme volgde bij de OESO de Nederlander Aart De Geus op, die de organisatie met zetel in Parijs eind augustus 2011 verliet. Leterme werd daardoor van de vier adjuncten van secretaris-generaal Angel Gurria, naast de Italiaan Pier Carlo Padoan, de Amerikaanse Richard Boucher en Japanner Rintaro Tamaki. Leterme startte bij OESO met een mandaat van twee jaar, dat kon worden verlengd. Leterme, die eerder al liet verstaan niet beschikbaar te zijn voor de komende federale verkiezingen van 2014, blijft dus nog twee jaar langer bij de organisatie. (Belga/BO)