De groep wordt geleid door de ervaren poolreiziger Dixie Dansercoer. Eind deze week vliegt de groep naar Spitsbergen, van daar gaat het op 2 april naar het Russische ijskamp Barneo op de 89ste graad noorderbreedte.

De laatste graad tot aan de Noordpool moeten ze te voet in maximum twee weken overbruggen. Op de pool wordt de groep per helikopter opgepikt.

Het idee komt van Joost Callens, de CEO van het bouwbedrijf Durabrik. Ook Jo Van Gorp, voormalig directielid van Telenet en nu nog even interim-CEO bij de domeinbeheerder DNS, koesterde poolreisplannen. Beiden verwachten professionele lessen te trekken uit het avontuur.

"We zijn allemaal mensen die in een bepaalde comfortzone leven. Nu komen we in een situatie waarin we alles niet zomaar kunnen controleren", zegt Callens. Boudewijn Arts, partner bij consultant Egon Zehnder, ziet het nog breder. "Er is vandaag heel veel pessimisme en de economie gaat slecht, maar onze boodschap is dat wie iets wil bereiken, dat ook kan. Je moet er gewoon voor durven te gaan."

Het gezelschap telt één vrouw. Sabine Bulteel is product marketing manager bij het IT-bedrijf Technicolor. Vrees voor het hoge machogehalte heeft zij niet. "Ik heb al gemerkt dat het testosteron op dat ijs verdwijnt." De groep is onder meer gaan trainen op gletsjers in IJsland en Zwitserland.

Voor Dansercoer is het een uitdaging om op stap te gaan met mensen die gewoon zijn om zelf aan de touwtjes te trekken. "Mijn grote wens is dat ze zich openstellen voor zo'n schone wereld, genieten van dat privilege en niet crisperen en in hun holletje kruipen om alleen maar te kou te lijden. Als zij achteraf een stukje rustiger mens worden en een stukje afstand kunnen nemen van futiliteiten, ben ik al heel blij." En een betere manager worden? "Wie weet?"
Be.L.

De groep wordt geleid door de ervaren poolreiziger Dixie Dansercoer. Eind deze week vliegt de groep naar Spitsbergen, van daar gaat het op 2 april naar het Russische ijskamp Barneo op de 89ste graad noorderbreedte. De laatste graad tot aan de Noordpool moeten ze te voet in maximum twee weken overbruggen. Op de pool wordt de groep per helikopter opgepikt. Het idee komt van Joost Callens, de CEO van het bouwbedrijf Durabrik. Ook Jo Van Gorp, voormalig directielid van Telenet en nu nog even interim-CEO bij de domeinbeheerder DNS, koesterde poolreisplannen. Beiden verwachten professionele lessen te trekken uit het avontuur. "We zijn allemaal mensen die in een bepaalde comfortzone leven. Nu komen we in een situatie waarin we alles niet zomaar kunnen controleren", zegt Callens. Boudewijn Arts, partner bij consultant Egon Zehnder, ziet het nog breder. "Er is vandaag heel veel pessimisme en de economie gaat slecht, maar onze boodschap is dat wie iets wil bereiken, dat ook kan. Je moet er gewoon voor durven te gaan."Het gezelschap telt één vrouw. Sabine Bulteel is product marketing manager bij het IT-bedrijf Technicolor. Vrees voor het hoge machogehalte heeft zij niet. "Ik heb al gemerkt dat het testosteron op dat ijs verdwijnt." De groep is onder meer gaan trainen op gletsjers in IJsland en Zwitserland. Voor Dansercoer is het een uitdaging om op stap te gaan met mensen die gewoon zijn om zelf aan de touwtjes te trekken. "Mijn grote wens is dat ze zich openstellen voor zo'n schone wereld, genieten van dat privilege en niet crisperen en in hun holletje kruipen om alleen maar te kou te lijden. Als zij achteraf een stukje rustiger mens worden en een stukje afstand kunnen nemen van futiliteiten, ben ik al heel blij." En een betere manager worden? "Wie weet?" Be.L.