De zakenkrant maakt zich sterk dat er al minstens twee kandidaten uit de VS werden benaderd. De raad van bestuur van Nokia zou tegen eind juli een beslissing willen nemen. De WSJ citeert anonieme bronnen die vertrouwd zijn met het dossier. Bij Nokia is op dit moment niemand bereid om commentaar te geven.

Nokia kan zich moeilijk handhaven in de boomende markt van smartphones. De Finse groep telt nog steeds een globaal marktaandeel van 40 procent in de mobieletelefoniemarkt, maar voelt concurrenten Apple (iPhone) en Google (Android) naderen. Daarbij komt nog dat Nokia vooral de goedkopere modellen verkoopt, wat een kleinere winstmarge meebrengt. Ter vergelijking: in het derde kwartaal 2009 boekte Apple 1,6 miljard dollar winst met de iPhone, terwijl Nokia zich tevreden moest stellen met 1,1 miljard dollar.

Eén op de zes aankopen is al een smartphone, en analisten verwachten dat die categorie binnen enkele jaren de traditionele gsm zal overstijgen. Bovendien staat Nokia ook relatief zwak in de VS. De huidige topman Olli-Pekka Kallasvuo leidt sinds 2006 de onderneming. Dat was het jaar voor Apple met de iPhone de telefoniemarkt overspoelde.

De zakenkrant maakt zich sterk dat er al minstens twee kandidaten uit de VS werden benaderd. De raad van bestuur van Nokia zou tegen eind juli een beslissing willen nemen. De WSJ citeert anonieme bronnen die vertrouwd zijn met het dossier. Bij Nokia is op dit moment niemand bereid om commentaar te geven. Nokia kan zich moeilijk handhaven in de boomende markt van smartphones. De Finse groep telt nog steeds een globaal marktaandeel van 40 procent in de mobieletelefoniemarkt, maar voelt concurrenten Apple (iPhone) en Google (Android) naderen. Daarbij komt nog dat Nokia vooral de goedkopere modellen verkoopt, wat een kleinere winstmarge meebrengt. Ter vergelijking: in het derde kwartaal 2009 boekte Apple 1,6 miljard dollar winst met de iPhone, terwijl Nokia zich tevreden moest stellen met 1,1 miljard dollar.Eén op de zes aankopen is al een smartphone, en analisten verwachten dat die categorie binnen enkele jaren de traditionele gsm zal overstijgen. Bovendien staat Nokia ook relatief zwak in de VS. De huidige topman Olli-Pekka Kallasvuo leidt sinds 2006 de onderneming. Dat was het jaar voor Apple met de iPhone de telefoniemarkt overspoelde.