De 57-jarige Niek Hoek is sinds 2001 bestuursvoorzitter van Delta Lloyd. Hij maakt al sinds 1997 deel uit van de raad van bestuur.

Hoek geeft zijn functie uit handen op het moment dat zijn opvolger is benoemd, wat uiterlijk bij de aandeelhoudersvergadering van mei 2015 moet zijn gebeurd. Door zijn vertrek tijdig aan te kondigen wil de bestuursvoorzitter 'ruimte bieden voor een zorgvuldig wervings- en inwerkingsproces van zijn opvolger', luidt het.

Het contract van Hoek bij Delta Lloyd wordt op 30 juni 2015 beëindigd, waarna hij maximaal een jaarloon van 800.000 euro meekrijgt om de verdere opbouw van zijn pensioen te compenseren.

Volgens Hoek staat Delta Lloyd er sterk voor en is het een goed moment voor een zorgvuldige overgang naar een nieuwe topman. Delta Lloyd is onder de leiding van Hoek omgevormd van dochter van een Britse verzekeraar tot een onafhankelijke beursgenoteerde verzekeraar.

Sinds 24 maart 2014 staat het aandeel Delta Lloyd genoteerd op de AEX-index van NYSE Euronext Amsterdam. (ANP/BO)

De 57-jarige Niek Hoek is sinds 2001 bestuursvoorzitter van Delta Lloyd. Hij maakt al sinds 1997 deel uit van de raad van bestuur.Hoek geeft zijn functie uit handen op het moment dat zijn opvolger is benoemd, wat uiterlijk bij de aandeelhoudersvergadering van mei 2015 moet zijn gebeurd. Door zijn vertrek tijdig aan te kondigen wil de bestuursvoorzitter 'ruimte bieden voor een zorgvuldig wervings- en inwerkingsproces van zijn opvolger', luidt het.Het contract van Hoek bij Delta Lloyd wordt op 30 juni 2015 beëindigd, waarna hij maximaal een jaarloon van 800.000 euro meekrijgt om de verdere opbouw van zijn pensioen te compenseren. Volgens Hoek staat Delta Lloyd er sterk voor en is het een goed moment voor een zorgvuldige overgang naar een nieuwe topman. Delta Lloyd is onder de leiding van Hoek omgevormd van dochter van een Britse verzekeraar tot een onafhankelijke beursgenoteerde verzekeraar. Sinds 24 maart 2014 staat het aandeel Delta Lloyd genoteerd op de AEX-index van NYSE Euronext Amsterdam. (ANP/BO)