Zijn carrière leek uitgestippeld. In de familie van Nicolas Hollanders wordt men notaris van vader op zoon. Met een licentiaatsdiploma rechten, notariaat en economische wetenschappen op zak ging hij aan de slag in een groot Brussels advocatenkantoor.

Maar hij legde de familiale traditie naast zich neer om de leiding te nemen van de lederwarenfirma Delvaux. Zes jaar later trok hij naar Egon Zehnder, waar hij zich specialiseerde in de rekrutering voor de farmaceutische industrie. Maar toen Hollanders een humanresourcesmanager voor Delhaize moest zoeken, kreeg hij uiteindelijk de functie zelf aangeboden door de CEO van de groep, Pierre-Olivier Beckers. Een aanbod dat hij niet kon weigeren.

Hollanders is al zes jaar executive vice-president human resources van de groep. "In vergelijking met de andere hr-verantwoordelijken van grote beursgenoteerde bedrijven ben ik vrij laat in de functie beland", zegt de 51-jarige Hollanders. "Ik tracht echter alles wat ik geleerd heb te nutte te maken. Uit mijn ervaringen als advocaat heb ik zin voor analyse en synthese overgehouden. De leiding van Delvaux heeft me begrip bijgebracht voor wat er in de hoofden van bedrijfsverantwoordelijken omgaat. En uit mijn ervaring als headhunter heb ik begrepen dat talent het verschil kan maken."

Bij Delhaize heeft hij een ongewoon programma ingevoerd om universitair talent aan te trekken. "Elk jaar bieden we tien jongeren een internationale ervaring van achttien maanden: zes maanden in een vestiging in eigen land, zes maanden in een ondersteunende functie in een ander land en nog eens zes maanden in een corporatefunctie in een derde land. Zo slagen we erin om talent weg te pikken voor de neus van de grote multinationals." Hollanders is een goede, perfect drietalige communicator, die ook een opleidingsprogramma uitgewerkt heeft voor kaderleden in de leeftijdscategorie 40 tot 45 jaar. Onder zijn impuls is Delhaize ook een van de zeldzame distributeurs die een evaluatiegesprek voeren voor de 150.000 medewerkers van de groep, van de CEO tot de mensen achter de kassa. In het uitvoerend comité van Delhaize is Hollanders ook verantwoordelijk voor informatica en duurzame ontwikkeling. (S.V.)

Zijn carrière leek uitgestippeld. In de familie van Nicolas Hollanders wordt men notaris van vader op zoon. Met een licentiaatsdiploma rechten, notariaat en economische wetenschappen op zak ging hij aan de slag in een groot Brussels advocatenkantoor.Maar hij legde de familiale traditie naast zich neer om de leiding te nemen van de lederwarenfirma Delvaux. Zes jaar later trok hij naar Egon Zehnder, waar hij zich specialiseerde in de rekrutering voor de farmaceutische industrie. Maar toen Hollanders een humanresourcesmanager voor Delhaize moest zoeken, kreeg hij uiteindelijk de functie zelf aangeboden door de CEO van de groep, Pierre-Olivier Beckers. Een aanbod dat hij niet kon weigeren. Hollanders is al zes jaar executive vice-president human resources van de groep. "In vergelijking met de andere hr-verantwoordelijken van grote beursgenoteerde bedrijven ben ik vrij laat in de functie beland", zegt de 51-jarige Hollanders. "Ik tracht echter alles wat ik geleerd heb te nutte te maken. Uit mijn ervaringen als advocaat heb ik zin voor analyse en synthese overgehouden. De leiding van Delvaux heeft me begrip bijgebracht voor wat er in de hoofden van bedrijfsverantwoordelijken omgaat. En uit mijn ervaring als headhunter heb ik begrepen dat talent het verschil kan maken." Bij Delhaize heeft hij een ongewoon programma ingevoerd om universitair talent aan te trekken. "Elk jaar bieden we tien jongeren een internationale ervaring van achttien maanden: zes maanden in een vestiging in eigen land, zes maanden in een ondersteunende functie in een ander land en nog eens zes maanden in een corporatefunctie in een derde land. Zo slagen we erin om talent weg te pikken voor de neus van de grote multinationals." Hollanders is een goede, perfect drietalige communicator, die ook een opleidingsprogramma uitgewerkt heeft voor kaderleden in de leeftijdscategorie 40 tot 45 jaar. Onder zijn impuls is Delhaize ook een van de zeldzame distributeurs die een evaluatiegesprek voeren voor de 150.000 medewerkers van de groep, van de CEO tot de mensen achter de kassa. In het uitvoerend comité van Delhaize is Hollanders ook verantwoordelijk voor informatica en duurzame ontwikkeling. (S.V.)