Vindevogel, die in de jaren tachtig Omega Pharma oprichtte, blijft voorzitter van Vemedia, maar wil ook focussen op zijn investeringsvehikel Damier.

De 55-jarige Drenth was sinds 2006 operationeel directeur van Vemedia, dat onder meer bekend is van het kalmeringsmiddel Valdispert en het multivitaminemerk Dagravit. Eerder was hij voornamelijk actief bij Sara Lee, onder meer als verkoopdirecteur voor Nederland en als verantwoordelijke voor internationale klanten. In 2006 kwam hij in contact met Vindevogel, die Vemedia vier jaar eerder had gekocht van Solvay Pharmaceuticals. "Vemedia was toen nog een vrij klein bedrijf met een omzet van 10 miljoen euro in Nederland", herinnert Drenth zich.

Dit jaar zal de groepsomzet ruim 100 miljoen bedragen. "De komende jaren worden acquisities een belangrijke pijler", blikt de commercieel econoom vooruit. "Dat is ook de reden waarom het investeringsfonds IK werd binnengehaald." Dat verwierf vorig jaar de meerderheid in Vemedia.

Vemedia heeft, behalve in België en Nederland, ook al vestigingen in Spanje, Portugal, Italië en Rusland, plus een joint venture in Hongkong. Nederland vertegenwoordigt voorlopig nog het leeuwendeel van de omzet.

Vindevogel, die in de jaren tachtig Omega Pharma oprichtte, blijft voorzitter van Vemedia, maar wil ook focussen op zijn investeringsvehikel Damier. De 55-jarige Drenth was sinds 2006 operationeel directeur van Vemedia, dat onder meer bekend is van het kalmeringsmiddel Valdispert en het multivitaminemerk Dagravit. Eerder was hij voornamelijk actief bij Sara Lee, onder meer als verkoopdirecteur voor Nederland en als verantwoordelijke voor internationale klanten. In 2006 kwam hij in contact met Vindevogel, die Vemedia vier jaar eerder had gekocht van Solvay Pharmaceuticals. "Vemedia was toen nog een vrij klein bedrijf met een omzet van 10 miljoen euro in Nederland", herinnert Drenth zich. Dit jaar zal de groepsomzet ruim 100 miljoen bedragen. "De komende jaren worden acquisities een belangrijke pijler", blikt de commercieel econoom vooruit. "Dat is ook de reden waarom het investeringsfonds IK werd binnengehaald." Dat verwierf vorig jaar de meerderheid in Vemedia. Vemedia heeft, behalve in België en Nederland, ook al vestigingen in Spanje, Portugal, Italië en Rusland, plus een joint venture in Hongkong. Nederland vertegenwoordigt voorlopig nog het leeuwendeel van de omzet.