Op woensdag 15 februari oordeelde de rechtbank in Utrecht dat voormalige CEO van Fortis Votron en financiële topman CFO Mittler van de bank tussen 22 mei en 26 juni 2008 'meerdere malen onjuiste en misleidende informatie openbaar gemaakt hebben over de solvabiliteit van de onderneming'. De solvabiliteit van de bank zou met andere woorden rooskleuriger zijn voorgesteld dan in werkelijkheid het geval was.

Maar daar zijn beide ex-toplui het niet mee eens, blijkt uit een mededeling van hun advocaten. Votron heeft volgens het advocatenkantoor NautaDutilh "in een onzeker economisch klimaat steeds transparantie betracht over Fortis voor zover daartoe betrouwbare informatie beschikbaar was". De ex-topman kan naar eigen zeggen niet aansprakelijk gesteld worden voor "enkele woorden die hij namens Fortis heeft openbaar gemaakt".

Verzekeraar Ageas, de juridische opvolger van Fortis, kondigde vorige week al aan in beroep te zullen gaan tegen het vonnis. Maurice Lippens, voormalig voorzitter van de raad van bestuur van Fortis, wordt niet veroordeeld omdat hij te ver van het dagelijks bestuur zou hebben gestaan toen de zogezegde misleidende informatie werd verspreid. (Belga/BO)

Op woensdag 15 februari oordeelde de rechtbank in Utrecht dat voormalige CEO van Fortis Votron en financiële topman CFO Mittler van de bank tussen 22 mei en 26 juni 2008 'meerdere malen onjuiste en misleidende informatie openbaar gemaakt hebben over de solvabiliteit van de onderneming'. De solvabiliteit van de bank zou met andere woorden rooskleuriger zijn voorgesteld dan in werkelijkheid het geval was. Maar daar zijn beide ex-toplui het niet mee eens, blijkt uit een mededeling van hun advocaten. Votron heeft volgens het advocatenkantoor NautaDutilh "in een onzeker economisch klimaat steeds transparantie betracht over Fortis voor zover daartoe betrouwbare informatie beschikbaar was". De ex-topman kan naar eigen zeggen niet aansprakelijk gesteld worden voor "enkele woorden die hij namens Fortis heeft openbaar gemaakt". Verzekeraar Ageas, de juridische opvolger van Fortis, kondigde vorige week al aan in beroep te zullen gaan tegen het vonnis. Maurice Lippens, voormalig voorzitter van de raad van bestuur van Fortis, wordt niet veroordeeld omdat hij te ver van het dagelijks bestuur zou hebben gestaan toen de zogezegde misleidende informatie werd verspreid. (Belga/BO)