De ministers van Financiën van de eurozone hebben formeel ingestemd met de benoeming van de Italiaan Mario Draghi als opvolger van Claude Trichet als voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB).

Met de steun van de eurogroep zal Draghi, die sinds 2006 gouverneur van de Italiaanse centrale bank is, in juni zo goed als zeker definitief groen licht krijgen van het Europees Parlement en de Europese regeringsleiders. Trichet treedt eind oktober af, na een mandaat van acht jaar.

De 63-jarige Draghi had geen tegenkandidaten. Zowel Frankrijk als Duitsland spraken hun steun uit voor de kandidatuur van de Italiaan, zodat het vrijwel zeker werd dat Draghi de opvolger van Trichet zou worden. (Belga/KVDA)

De ministers van Financiën van de eurozone hebben formeel ingestemd met de benoeming van de Italiaan Mario Draghi als opvolger van Claude Trichet als voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB). Met de steun van de eurogroep zal Draghi, die sinds 2006 gouverneur van de Italiaanse centrale bank is, in juni zo goed als zeker definitief groen licht krijgen van het Europees Parlement en de Europese regeringsleiders. Trichet treedt eind oktober af, na een mandaat van acht jaar. De 63-jarige Draghi had geen tegenkandidaten. Zowel Frankrijk als Duitsland spraken hun steun uit voor de kandidatuur van de Italiaan, zodat het vrijwel zeker werd dat Draghi de opvolger van Trichet zou worden. (Belga/KVDA)