Volgende week staat een nieuwe ontmoeting op de agenda met de Europese Commissarissen voor Industrie en Concurrentiebeleid, Antonio Tajani en Joaquin Almunia.

Duitsland sceptisch over herstructureringsplan Opel

Duits minister van Economie Rainer Brüderle is van oordeel dat het herstructureringsplan voor Opel "belangrijke vragen" onbeantwoord laat. Volgens hem maakt het voorgestelde plan onvoldoende duidelijk "of het failliet van Opel met voldoende zekerheid vermeden kan worden".

Brüderle vraagt meer tijd om het plan te analyseren, alvorens hij zich uitspreekt over mogelijke overheidssteun aan Opel. Daarbij zou hij het ook willen voorleggen aan auditkantoor PriceWaterhouseCoopers.

Moederbedrijf GM hoopt nog steeds op 1,5 miljard euro vanuit Berlijn. Maar volgens de minister geeft GM "geen details" over die Duitse bijdrage. Om de herstructurering volledig door te voeren, vraagt GM in totaal 2,7 miljard euro steun van verschillende Europese lidstaten.

Volgende week staat een nieuwe ontmoeting op de agenda met de Europese Commissarissen voor Industrie en Concurrentiebeleid, Antonio Tajani en Joaquin Almunia.Duitsland sceptisch over herstructureringsplan Opel Duits minister van Economie Rainer Brüderle is van oordeel dat het herstructureringsplan voor Opel "belangrijke vragen" onbeantwoord laat. Volgens hem maakt het voorgestelde plan onvoldoende duidelijk "of het failliet van Opel met voldoende zekerheid vermeden kan worden". Brüderle vraagt meer tijd om het plan te analyseren, alvorens hij zich uitspreekt over mogelijke overheidssteun aan Opel. Daarbij zou hij het ook willen voorleggen aan auditkantoor PriceWaterhouseCoopers. Moederbedrijf GM hoopt nog steeds op 1,5 miljard euro vanuit Berlijn. Maar volgens de minister geeft GM "geen details" over die Duitse bijdrage. Om de herstructurering volledig door te voeren, vraagt GM in totaal 2,7 miljard euro steun van verschillende Europese lidstaten.