Spanje telt bij het begin van het toeristische hoogseizoen iets minder werklozen. De regering-Rajoy heeft er alle vertrouwen in dat de dalende trend doorzet.
Het aantal mensen dat een beroep doet op een werkloosheidsuitkering in Spanje is in juni gedaald met 127.248 in vergelijking met een maand eerder. Spanje telt nu 4,76 miljoen werklozen. Het is intussen al de vierde maand op rij dat het aantal werklozen daalt, blijkt uit een rapport van het Ministerie.

Het dalende werkloosheidscijfer valt ook beter mee dan analisten gepolst door het persagentschap Bloomberg hadden verwacht. Die hielden rekening met 100.000 minder werklozen.

Ondanks de dalende trend kampt Spanje nog steeds met een werkloosheidsgraad van 27 procent. Bovendien telt het Zuid-Europese land in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar bijna 150.000 werklozen meer.

Maar het zomerseizoen brengt troost voor de Spanjaarden. Spanje is nog altijd de op drie na belangrijkste toeristische bestemming, wat heel wat - weliswaar tijdelijke - banen meebrengt . Het zomerseizoen brengt in de eerste plaats positief nieuws voor de Spaanse werklozen jongeren, van wie er in juni 33.900 een baan hebben gevonden. Daardoor is het aantal werkzoekende jongeren gedaald met 7 procent.

Volgens minister van Economie Luis de Guindos zal Spanje in het derde kwartaal van dit jaar een duurzame verbetering van de werkgelegenheid zien dankzij de toenemende export.

Volgens de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) stijgt de werkloosheidsgraad in Spanje tot 28 procent in 2014. Het bbp zou met 1,7 procent krimpen in 2013 en stijgen met 0,4 procent in 2014. (Bloomberg/BO)

Spanje telt bij het begin van het toeristische hoogseizoen iets minder werklozen. De regering-Rajoy heeft er alle vertrouwen in dat de dalende trend doorzet. Het aantal mensen dat een beroep doet op een werkloosheidsuitkering in Spanje is in juni gedaald met 127.248 in vergelijking met een maand eerder. Spanje telt nu 4,76 miljoen werklozen. Het is intussen al de vierde maand op rij dat het aantal werklozen daalt, blijkt uit een rapport van het Ministerie. Het dalende werkloosheidscijfer valt ook beter mee dan analisten gepolst door het persagentschap Bloomberg hadden verwacht. Die hielden rekening met 100.000 minder werklozen.Ondanks de dalende trend kampt Spanje nog steeds met een werkloosheidsgraad van 27 procent. Bovendien telt het Zuid-Europese land in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar bijna 150.000 werklozen meer. Maar het zomerseizoen brengt troost voor de Spanjaarden. Spanje is nog altijd de op drie na belangrijkste toeristische bestemming, wat heel wat - weliswaar tijdelijke - banen meebrengt . Het zomerseizoen brengt in de eerste plaats positief nieuws voor de Spaanse werklozen jongeren, van wie er in juni 33.900 een baan hebben gevonden. Daardoor is het aantal werkzoekende jongeren gedaald met 7 procent. Volgens minister van Economie Luis de Guindos zal Spanje in het derde kwartaal van dit jaar een duurzame verbetering van de werkgelegenheid zien dankzij de toenemende export.Volgens de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) stijgt de werkloosheidsgraad in Spanje tot 28 procent in 2014. Het bbp zou met 1,7 procent krimpen in 2013 en stijgen met 0,4 procent in 2014. (Bloomberg/BO)