Zij willen regeringen helpen met hun onderzoek naar technologie die de CO2-uitstoot drastisch vermindert. "We willen het gat dichten tussen de beloftes en de uitwerking", klinkt het.

In een video pleit Bill Gates, de oprichter van Microsoft, voor investeringen in schone energie. "We moeten onderzoekers die het probleem van de klimaatopwarming bij de wortel aanpakken, financieel ondersteunen", klinkt het. Hij verwijst naar succesvolle projecten in het verleden. "De regeringen hebben het basisonderzoek al gefinancierd, maar we moeten dat combineren met investeerders die bereid zijn geld te steken in innovatie energiebedrijven." Volgens hem is dat de enige manier om onze levensstijl te behouden zonder het milieu verdere schade te berokkenen.

Breaktrough Energy Coalition

Gates kan op de steun rekenen van onder meer Jeff Bezos, CEO van Amazon; Jack Ma, oprichter van Alibaba; en Mark Zuckerberg, oprichter van Facebook. Ook Richard Branson, de CEO van Virgin, heeft al laten weten dat hij mee in het initiatief stapt.

Op de site van de groep die zich Breaktrough Energy Coalition noemt, staat dat de leden bereid zijn te investeren in risicovolle beleggingen die de gewone beleggers afschrikken. De miljardairs leggen de focus op start-ups die werken aan een toekomst met zeer weinig uitstoot en die iedereen toegang verschaffen tot betaalbare en betrouwbare energie.

De klimaattop is vandaag van start gegaan in Parijs. De onderhandelaars werken tot 11 december aan een akkoord dat CO2-uitstoot vermindert en de opwarming van de aarde beperkt. Daarnaast gaan ze op zoek naar middelen voor landen die al getroffen worden door de klimaatopwarming. Je kan hier de livestream volgen.

Zij willen regeringen helpen met hun onderzoek naar technologie die de CO2-uitstoot drastisch vermindert. "We willen het gat dichten tussen de beloftes en de uitwerking", klinkt het. In een video pleit Bill Gates, de oprichter van Microsoft, voor investeringen in schone energie. "We moeten onderzoekers die het probleem van de klimaatopwarming bij de wortel aanpakken, financieel ondersteunen", klinkt het. Hij verwijst naar succesvolle projecten in het verleden. "De regeringen hebben het basisonderzoek al gefinancierd, maar we moeten dat combineren met investeerders die bereid zijn geld te steken in innovatie energiebedrijven." Volgens hem is dat de enige manier om onze levensstijl te behouden zonder het milieu verdere schade te berokkenen. Gates kan op de steun rekenen van onder meer Jeff Bezos, CEO van Amazon; Jack Ma, oprichter van Alibaba; en Mark Zuckerberg, oprichter van Facebook. Ook Richard Branson, de CEO van Virgin, heeft al laten weten dat hij mee in het initiatief stapt. Op de site van de groep die zich Breaktrough Energy Coalition noemt, staat dat de leden bereid zijn te investeren in risicovolle beleggingen die de gewone beleggers afschrikken. De miljardairs leggen de focus op start-ups die werken aan een toekomst met zeer weinig uitstoot en die iedereen toegang verschaffen tot betaalbare en betrouwbare energie. De klimaattop is vandaag van start gegaan in Parijs. De onderhandelaars werken tot 11 december aan een akkoord dat CO2-uitstoot vermindert en de opwarming van de aarde beperkt. Daarnaast gaan ze op zoek naar middelen voor landen die al getroffen worden door de klimaatopwarming. Je kan hier de livestream volgen.