Delbaere, stichter en gedelegeerd bestuurder van de West-Vlaamse voedingsgroep Crop's, volgt voorzitter Debruyckere na de zomer op. Dan loopt zijn statutair bepaald mandaat van drie jaar af. Het is overigens De Bruyckere, CEO van voedingsgroep Ter Beke, zelf die Delbaere voordraagt als nieuwe voorzitter.

Volgens De Bruyckere sprak hij de voorbije maanden met een veertigtal topondernemers vooraleer de knoop door te hakken. Die
consultatieronde, in overleg met de erevoorzitters van Voka en de
voorzitters van de Voka-Kamers van Koophandel, leidde uiteindelijk tot een consensus over de kandidatuur van Michel Delbaere, luidt het in een persbericht.

De kandidatuur van West-Vlaming Delbaere (59) wordt volgende week maandag voorgelegd aan de raad van bestuur van Voka. Delbaere, vicevoorzitter bij Voka, wordt omschreven als een van de stille krachten achter de werkgeversorganisatie. Hij is naar verluidt 'geen tafelspringer'. (Belga/BO)

Delbaere, stichter en gedelegeerd bestuurder van de West-Vlaamse voedingsgroep Crop's, volgt voorzitter Debruyckere na de zomer op. Dan loopt zijn statutair bepaald mandaat van drie jaar af. Het is overigens De Bruyckere, CEO van voedingsgroep Ter Beke, zelf die Delbaere voordraagt als nieuwe voorzitter. Volgens De Bruyckere sprak hij de voorbije maanden met een veertigtal topondernemers vooraleer de knoop door te hakken. Die consultatieronde, in overleg met de erevoorzitters van Voka en de voorzitters van de Voka-Kamers van Koophandel, leidde uiteindelijk tot een consensus over de kandidatuur van Michel Delbaere, luidt het in een persbericht. De kandidatuur van West-Vlaming Delbaere (59) wordt volgende week maandag voorgelegd aan de raad van bestuur van Voka. Delbaere, vicevoorzitter bij Voka, wordt omschreven als een van de stille krachten achter de werkgeversorganisatie. Hij is naar verluidt 'geen tafelspringer'. (Belga/BO)