Miljardair en ex-burgemeester van New York Michael Bloomberg overweegt als onafhankelijke op te komen voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Als de voormalige burgemeester van NewYork uiteindelijk beslist om deel te nemen aan de race naar het Witte Huis, dan wordt hij zonder enige moeite de rijkste van alle presidentskandidaten. Met ruime voorsprong nog wel.

Het zakenblad Forbes raamt het vermogen van Bloomberg op maar liefst 36 miljard dollar. Dat is meer dan zeven maal het vermogen van alle Democratische én Republikeinse kandidaten samen. Het volledige nettovermogen van de 15 presidentskandidaten die Forbes in kaart bracht, wordt geraamd op 4,68 miljard dollar. Ter vergelijking: het vermogen van de huidige rijkste kandidaat, Donald Trump, is met 4,5 miljard dollar acht maal kleiner dan dat van Bloomberg.

Forbes
© Forbes

Maar hoe reëel is de kans dat Bloomberg zich kandidaat stelt voor de presidentsverkiezingen in de VS? 'De Republikeinen neigen momenteel naar extreemrechts, met Donald Trump en Ted Cruz aan kop in de peilingen. Vooral in het geval dat Trump de Republikeinse nominatie lijkt te zullen binnenhalen, zal de druk op Bloomberg om in de race te stappen groot worden, zegt Knackmedewerker Hubert van Humbeeck.

Donald Trump heeft al laten weten niet bang te zijn van een andere miljardair-runner in de race naar het Witte Huis."Ik kijk uit naar de competitie", aldus Trump in een reactie aan het Amerikaanse televisie- en radionetwerk NBC.

Op dit moment is Trump de enige miljardair in de presidentiële race. Carly Fiorina, de voormalige CEO van HP, is de tweede rijkste met een vermogen van 58 miljoen dollar. Hillary Clinton staat op drie met een - met haar man en voormalige president Bill Clinton - gedeeld vermogen van 45 miljoen dollar.

(BO)

Miljardair en ex-burgemeester van New York Michael Bloomberg overweegt als onafhankelijke op te komen voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Als de voormalige burgemeester van NewYork uiteindelijk beslist om deel te nemen aan de race naar het Witte Huis, dan wordt hij zonder enige moeite de rijkste van alle presidentskandidaten. Met ruime voorsprong nog wel.Het zakenblad Forbes raamt het vermogen van Bloomberg op maar liefst 36 miljard dollar. Dat is meer dan zeven maal het vermogen van alle Democratische én Republikeinse kandidaten samen. Het volledige nettovermogen van de 15 presidentskandidaten die Forbes in kaart bracht, wordt geraamd op 4,68 miljard dollar. Ter vergelijking: het vermogen van de huidige rijkste kandidaat, Donald Trump, is met 4,5 miljard dollar acht maal kleiner dan dat van Bloomberg.Maar hoe reëel is de kans dat Bloomberg zich kandidaat stelt voor de presidentsverkiezingen in de VS? 'De Republikeinen neigen momenteel naar extreemrechts, met Donald Trump en Ted Cruz aan kop in de peilingen. Vooral in het geval dat Trump de Republikeinse nominatie lijkt te zullen binnenhalen, zal de druk op Bloomberg om in de race te stappen groot worden, zegt Knackmedewerker Hubert van Humbeeck. Donald Trump heeft al laten weten niet bang te zijn van een andere miljardair-runner in de race naar het Witte Huis."Ik kijk uit naar de competitie", aldus Trump in een reactie aan het Amerikaanse televisie- en radionetwerk NBC.Op dit moment is Trump de enige miljardair in de presidentiële race. Carly Fiorina, de voormalige CEO van HP, is de tweede rijkste met een vermogen van 58 miljoen dollar. Hillary Clinton staat op drie met een - met haar man en voormalige president Bill Clinton - gedeeld vermogen van 45 miljoen dollar.(BO)