De Monster Employment Index Belgium klokte in juli af op 108 punten, tegenover 106 in juni. Ook in juli 2009 stond de index op 106 punten.

De zoektocht naar nieuw personeel vond vooral plaats in de sector onderzoek en ontwikkeling, de openbare sector, de HR- en de verkoopsector. In de horeca- en toerismesector ging het de andere richting uit. Daar werd de grootste terugval opgetekend.

De onlinevacatures namen in juli het meest toe in Wallonië, in Vlaanderen was de stijging minder opmerkelijk. Brussel kent een heropleving na twee maanden van achteruitgang.

"De Monster Employment Index geeft zoals de meeste indexen aan dat de arbeidsmarkt zich langzaamaan aan het herstellen is. Bedrijven houden zich klaar om te groeien en dus aan te werven, bijgevolg zien we een herneming van de onlineactiviteiten sinds februari dit jaar", luidt het in een persbericht.

De Monster Employment Index Belgium klokte in juli af op 108 punten, tegenover 106 in juni. Ook in juli 2009 stond de index op 106 punten. De zoektocht naar nieuw personeel vond vooral plaats in de sector onderzoek en ontwikkeling, de openbare sector, de HR- en de verkoopsector. In de horeca- en toerismesector ging het de andere richting uit. Daar werd de grootste terugval opgetekend. De onlinevacatures namen in juli het meest toe in Wallonië, in Vlaanderen was de stijging minder opmerkelijk. Brussel kent een heropleving na twee maanden van achteruitgang. "De Monster Employment Index geeft zoals de meeste indexen aan dat de arbeidsmarkt zich langzaamaan aan het herstellen is. Bedrijven houden zich klaar om te groeien en dus aan te werven, bijgevolg zien we een herneming van de onlineactiviteiten sinds februari dit jaar", luidt het in een persbericht.