De afgelopen twaalf jaar is het aantal Duitse 65-plussers die een dergelijke mini-job uitoefenden gestegen van 533.000 naar 904.000 in maart. Dat blijkt uit cijfers van het Duitse agentschap voor werk, in antwoord op Sabine Zimmermann, die voor Die Linke zetelt in de Duitse Kamer.

Uit de armoede blijven

Onder een mini-job verstaat men een deeltijdse baan waarbij men maximum 450 euro per maand verdient. Het aantal 65-plussers met dergelijke mini-job stijgt jaarlijks, zo blijkt uit de cijfers. De sector waar de meeste 65-plussers bijverdienen is de handel.

Volgens Zimmermann doen de meeste ouderen die aan de slag zijn dit niet om tijdverdrijf, maar uit financiële nood en om de armoede te ontlopen. Er is volgens haar daarom nood aan het optrekken van de pensioenen. (Belga/NS)

De afgelopen twaalf jaar is het aantal Duitse 65-plussers die een dergelijke mini-job uitoefenden gestegen van 533.000 naar 904.000 in maart. Dat blijkt uit cijfers van het Duitse agentschap voor werk, in antwoord op Sabine Zimmermann, die voor Die Linke zetelt in de Duitse Kamer.Onder een mini-job verstaat men een deeltijdse baan waarbij men maximum 450 euro per maand verdient. Het aantal 65-plussers met dergelijke mini-job stijgt jaarlijks, zo blijkt uit de cijfers. De sector waar de meeste 65-plussers bijverdienen is de handel. Volgens Zimmermann doen de meeste ouderen die aan de slag zijn dit niet om tijdverdrijf, maar uit financiële nood en om de armoede te ontlopen. Er is volgens haar daarom nood aan het optrekken van de pensioenen. (Belga/NS)