Dat heeft de raad van bestuur van BNP Paribas Fortis donderdag beslist.

Jadot volgt de Fransman Jean-Laurent Bonnafé op, die in mei 2009 werd benoemd als CEO. De integratie is op de goede weg, het moment is aangebroken om de leiding over te dragen aan een Belg die perfect vertrouwd is met de belangrijkste markten waarop BNP Paribas Fortis actief is, aldus de bank over de wissel aan de top.

Jadot is sinds juni 2009 lid van het executive committee van BNP Paribas Fortis, verantwoordelijk voor corporate en public bank België. Hij begon zijn carriere bij de Generale Bank in 1983. Hij is tevens lid van de raad van bestuur van Bekaert.

De verantwoordelijkheden van Filip Dierckx, COO en vice-voorzitter van het directiecomité, blijven ongewijzigd.

Peter Vandekerckhove, directeur retail en private banking, wordt voorgedragen als bestuurder en zal toetreden tot het directiecomité van de bank.

Sophie Dutordoir, topvrouw van Electrabel, wordt onafhankelijk lid van de raad van bestuur van Fortis Bank nv.

Dat heeft de raad van bestuur van BNP Paribas Fortis donderdag beslist. Jadot volgt de Fransman Jean-Laurent Bonnafé op, die in mei 2009 werd benoemd als CEO. De integratie is op de goede weg, het moment is aangebroken om de leiding over te dragen aan een Belg die perfect vertrouwd is met de belangrijkste markten waarop BNP Paribas Fortis actief is, aldus de bank over de wissel aan de top. Jadot is sinds juni 2009 lid van het executive committee van BNP Paribas Fortis, verantwoordelijk voor corporate en public bank België. Hij begon zijn carriere bij de Generale Bank in 1983. Hij is tevens lid van de raad van bestuur van Bekaert. De verantwoordelijkheden van Filip Dierckx, COO en vice-voorzitter van het directiecomité, blijven ongewijzigd. Peter Vandekerckhove, directeur retail en private banking, wordt voorgedragen als bestuurder en zal toetreden tot het directiecomité van de bank. Sophie Dutordoir, topvrouw van Electrabel, wordt onafhankelijk lid van de raad van bestuur van Fortis Bank nv.