Op 1 maart 2011 mag Max Jadot zich de belangrijkste bankier van dit koninkrijk noemen. Hij komt dan aan het hoofd te staan van BNP Paribas Fortis, de grootste bank van België. Jadot is een zeer discreet persoon die nauwelijks bekend is bij het grote publiek. Daarom groef Trends in zijn verleden. Het blad publiceert deze week een uitgebreid portret van de man.

Intimi omschrijven Jadot als een goede, traditionele bankier die zijn carrière begon bij de Generale Bank en altijd die mentaliteit behouden heeft. Hij bleef vijftien jaar in het kantorennet tot hij overstapte naar het departement zakenbankieren. Als hoofd van corporate finance en investment banking bij Fortis Bank begeleidde hij enkele belangrijke beursintroducties, ondermeer die van Inbev.

Ook door zijn familiale achtergrond kent Max Jadot het Belgische bedrijfsleven heel goed. Hij is een achterkleinzoon van Leo Leander Bekaert, de stichter-oprichter van de West-Vlaamse staaldraad- en staalkoordproducent. Jadot zetelt al sinds 1994 in de raad van bestuur van Bekaert. Hij is tevens voorzitter van de Stichting Administratiekantoor Bekaert, die 37 procent van de aandelen controleert. Hij wordt omschreven als de leading man van de vierde generatie familiale Bekaert-aandeelhouders.

Veel mensen noemen Jadot een aimabel persoon die mensen samenbrengt en op een consensus aanstuurt. Een verzoener, die niet tegen de belangen van zijn aandeelhouder zal ingaan. Maar dat kan ook een nadeel zijn. Jadot heet immers de keuze van de Franse meerderheidsaandeelhouder te zijn. Sommige stemmen vrezen dat hij een marionet van Parijs wordt. Dat is één van de belangrijkste uitdagingen waarvoor de nieuwe CEO staat: tonen dat BNP Paribas Fortis voldoende autonomie geniet waardoor de centen die in België verdiend worden ten goede komen van het Belgische bedrijfsleven.

PC

Op 1 maart 2011 mag Max Jadot zich de belangrijkste bankier van dit koninkrijk noemen. Hij komt dan aan het hoofd te staan van BNP Paribas Fortis, de grootste bank van België. Jadot is een zeer discreet persoon die nauwelijks bekend is bij het grote publiek. Daarom groef Trends in zijn verleden. Het blad publiceert deze week een uitgebreid portret van de man. Intimi omschrijven Jadot als een goede, traditionele bankier die zijn carrière begon bij de Generale Bank en altijd die mentaliteit behouden heeft. Hij bleef vijftien jaar in het kantorennet tot hij overstapte naar het departement zakenbankieren. Als hoofd van corporate finance en investment banking bij Fortis Bank begeleidde hij enkele belangrijke beursintroducties, ondermeer die van Inbev. Ook door zijn familiale achtergrond kent Max Jadot het Belgische bedrijfsleven heel goed. Hij is een achterkleinzoon van Leo Leander Bekaert, de stichter-oprichter van de West-Vlaamse staaldraad- en staalkoordproducent. Jadot zetelt al sinds 1994 in de raad van bestuur van Bekaert. Hij is tevens voorzitter van de Stichting Administratiekantoor Bekaert, die 37 procent van de aandelen controleert. Hij wordt omschreven als de leading man van de vierde generatie familiale Bekaert-aandeelhouders. Veel mensen noemen Jadot een aimabel persoon die mensen samenbrengt en op een consensus aanstuurt. Een verzoener, die niet tegen de belangen van zijn aandeelhouder zal ingaan. Maar dat kan ook een nadeel zijn. Jadot heet immers de keuze van de Franse meerderheidsaandeelhouder te zijn. Sommige stemmen vrezen dat hij een marionet van Parijs wordt. Dat is één van de belangrijkste uitdagingen waarvoor de nieuwe CEO staat: tonen dat BNP Paribas Fortis voldoende autonomie geniet waardoor de centen die in België verdiend worden ten goede komen van het Belgische bedrijfsleven. PC