Maurice Lippens, voormalige voorzitter van Fortis, leidde meer dan dertig jaar de Compagnie. Daar komt nu een einde aan. Volgens gedelegeerd bestuurder Philippe Muylle zal Lippens na afloop van de algemene vergadering op 24 april 2014 geen functie meer bekleden bij het bedrijf.

Maar Compagnie Het Zoute blijft naar verluidt 'in de familie'. Zo wordt Bernard Jolly - als afstammeling van een Lippens-telg, de nieuwe voorzitter. Jolly is al sinds 1992 bestuurder bij Het Zoute, als vaste vertegenwoordiger van Cheniclem Private Equity.

Daarnaast wordt graaf Paul Lippens vanaf april volgend jaar vice-voorzitter en lid van het directiecomité van Compagnie Het Zoute. Hij is al dertig jaar bestuurder bij het vastgoedbedrijf.

De personeelswissel zal niet leiden tot een revolutie, verzekerde de gedelegeerd bestuurder. "We blijven inzetten op de weg van projectontwikkeling. De laatste jaren keken we verder dan Knokke, en staken de grens over naar Cadzand en Frankrijk", aldus Muylle. (Belga/BO)

Maurice Lippens, voormalige voorzitter van Fortis, leidde meer dan dertig jaar de Compagnie. Daar komt nu een einde aan. Volgens gedelegeerd bestuurder Philippe Muylle zal Lippens na afloop van de algemene vergadering op 24 april 2014 geen functie meer bekleden bij het bedrijf. Maar Compagnie Het Zoute blijft naar verluidt 'in de familie'. Zo wordt Bernard Jolly - als afstammeling van een Lippens-telg, de nieuwe voorzitter. Jolly is al sinds 1992 bestuurder bij Het Zoute, als vaste vertegenwoordiger van Cheniclem Private Equity. Daarnaast wordt graaf Paul Lippens vanaf april volgend jaar vice-voorzitter en lid van het directiecomité van Compagnie Het Zoute. Hij is al dertig jaar bestuurder bij het vastgoedbedrijf. De personeelswissel zal niet leiden tot een revolutie, verzekerde de gedelegeerd bestuurder. "We blijven inzetten op de weg van projectontwikkeling. De laatste jaren keken we verder dan Knokke, en staken de grens over naar Cadzand en Frankrijk", aldus Muylle. (Belga/BO)