De Duitser Martin Winterkorn, die in september opstapte aan het hoofd van Volkswagen nadat een schandaal was uitgebroken rond gemanipuleerde software in VW-auto's, ontving in 2014 een bedrag van 16 miljoen euro.

Winterkorn gaat de Indiër Rakesh Kapoor vooraf, die aan het hoofd staat van de Britse producent van schoonmaak- en gezondheidsproducten Reckitt Benckiser.

Martin Sorrell van de eveneens Britse reclamegroep WPP komt op de derde plaats met 13,3 miljoen euro.

De CEO van bierbrouwer AB InBev, de Braziliaan Carlos Brito, verdiende volgens de studie 11,5 miljoen euro in 2014 en staat op de vierde plaats.

Uit de vergelijkende studie van de topmanagers van de 100 grootste Europese bedrijven blijkt voorts dat de Spaanse CEO's de hoogste lonen kregen. Met een mediaansalaris van 7,2 miljoen euro, gaan ze hun Zwitserse collega's vooraf die 7 miljoen euro opstreken. (Belga/BO)

De Duitser Martin Winterkorn, die in september opstapte aan het hoofd van Volkswagen nadat een schandaal was uitgebroken rond gemanipuleerde software in VW-auto's, ontving in 2014 een bedrag van 16 miljoen euro. Winterkorn gaat de Indiër Rakesh Kapoor vooraf, die aan het hoofd staat van de Britse producent van schoonmaak- en gezondheidsproducten Reckitt Benckiser. Martin Sorrell van de eveneens Britse reclamegroep WPP komt op de derde plaats met 13,3 miljoen euro. De CEO van bierbrouwer AB InBev, de Braziliaan Carlos Brito, verdiende volgens de studie 11,5 miljoen euro in 2014 en staat op de vierde plaats. Uit de vergelijkende studie van de topmanagers van de 100 grootste Europese bedrijven blijkt voorts dat de Spaanse CEO's de hoogste lonen kregen. Met een mediaansalaris van 7,2 miljoen euro, gaan ze hun Zwitserse collega's vooraf die 7 miljoen euro opstreken. (Belga/BO)