Martin Brudermüller is op dit moment hoofd techniek bij de chemiereus. Als de aandeelhouders instemmen met de benoeming van de Duitser, volgt hij op 4 mei 2018 de 56-jarige Kurt Bock op.

Bock, die sinds 2011 aan het hoofd staat van BASF, geeft de fakkel door drie jaar vooraleer zijn termijn als CEO in 2021 verstrijkt.

Volgens bronnen bij The Financial Times volgt Bock binnen enkele jaren allicht Jürgen Hambrecht op als voorzitter van de raad van bestuur.

"De afgelopen zeven jaar heeft Kurt Bock met succes het bedrijf vormgegeven en verder ontwikkeld," aldus de huidige voorzitter Hambrecht in een toelichting.

De Duitse chemiereus maakte donderdag voorts bekend dat financieel topman Hans-Ulrich Engel er verantwoordelijkheden bijkrijgt als plaatsvervangend topman.

BASF is een van de grootste chemiebedrijven ter wereld, met een grote vestiging in Antwerpen.

Martin Brudermüller is op dit moment hoofd techniek bij de chemiereus. Als de aandeelhouders instemmen met de benoeming van de Duitser, volgt hij op 4 mei 2018 de 56-jarige Kurt Bock op. Bock, die sinds 2011 aan het hoofd staat van BASF, geeft de fakkel door drie jaar vooraleer zijn termijn als CEO in 2021 verstrijkt.Volgens bronnen bij The Financial Times volgt Bock binnen enkele jaren allicht Jürgen Hambrecht op als voorzitter van de raad van bestuur. "De afgelopen zeven jaar heeft Kurt Bock met succes het bedrijf vormgegeven en verder ontwikkeld," aldus de huidige voorzitter Hambrecht in een toelichting.De Duitse chemiereus maakte donderdag voorts bekend dat financieel topman Hans-Ulrich Engel er verantwoordelijkheden bijkrijgt als plaatsvervangend topman. BASF is een van de grootste chemiebedrijven ter wereld, met een grote vestiging in Antwerpen.